Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Dürüst, bazı sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak ziyaret ettiği Gazimağusa’da Bakanlığın projeleri hakkında bilgi verdi.

Ziyareti esnasında yaptığı açıklamalarda, Bakanlığın, 2017 yılına yönelik olarak birçok büyük projelerinin bulunduğunu kaydeden Dürüst, yol güvenliğinin arttırılmasına yönelik çalışmaları çerçevesinde “Güzelyurt- Lefkoşa istikametindeki bölünmüş yolların, orta refüjlerinde uzun zamandan beridir eksik bırakılan (betonarme)New Jearsey tipi korkuluklarının yapımına” başladıklarını belirtti.

“Amacımız, artık kanayan yara tabirini alan trafik kazalarını en aza indirgemektir” ifadelerini kullanan Dürüst, “Tabii ki bunu sadece alt yapısal eksiklikleri gidermekle de başarmamız mümkün değildir. Trafikte seyahat eden sürücülerimizin, trafik kurallarına dikkat ederek, özellikle araç kullanırken cep telefonu kullanmamaya özen göstermeleri gerekmektedir” dedi.

“LİMANLA İLİGLİ BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR VAR”

Gazimağusa’nın KKTC için hem ekonomik hem de tarihsel açıdan büyük öneme sahip olduğunu belirten Dürüst, “Gazimağusa limanı birçok kesimin geçim kaynağı halindedir. Dolayısıyla bu değerin en iyi şekilde kullanılmasına yönelik olarak başlattığımız çalışmalarımız vardır” dedi.

Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin, her alanda yapmış olduğu maddi ve manevi katkıların da etkisiyle, KKTC’nin daha refah bir seviyeye yükseltilmesi, siyasal açıdan daha güçlü hale gelebilmesi için çalıştıklarını ifade etti.