Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Bumin Paşa, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip de hazır bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, öncelikle Türkmenköy İlkokulu’nu ziyaret eden Dürüst, okulun ihtiyaçları hakkında okul yetkililerinden bilgiler aldı, öğretmenlerle sohbet etti ve sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle ilgilendi.

Dürüst, Türkmenköy ziyareti sonrasında Beyarmudu İlkokulu’na giderek, orada da incelemelerde bulundu.

Beyarmudu İlkokulu yetkililerinden okulun ihtiyaçları ve eksiklikleri hakkında bilgi alan Dürüst, Beyarmudu İlkokulu Okul Aile Birliği üyeleri ile de bir araya gelerek okul hakkında bilgiler aldı.

Dürüst, Beyarmudu İlkokulu öğrencilerini de sınıflarında ziyaret ederek, öğrencilere sorular yöneltip onlarla kısa süreli sohbetler etti.

Beyarmudu Belediyesi’ni de ziyaret eden Dürüst, Başkan İlker Edip ile bir süre görüştü.

Dürüst belediyede yaptığı açıklamada,  Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’in, Kültür ve sanat alanında yapmış oldukları büyük atılım ve açılımın yanı sıra, bölge okullarına yapmış oldukları katkıların da çok büyük olduğunu ve bölge halkının bu konuda çok şanslı olduklarını belirtti.

“Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Nerede olurlarsa olsunlar, çocuklarımızın KKTC’nin geleceği olduğu gerçeği ışığında, doğru ve sağlıklı bir şekilde yetiştirilebilmesi için onlara gereken önemi veriyoruz” diyen Dürüst, “Okullarımızı inceledik, yetkililerden okullarımızın ihtiyaçları hakkında bilgiler aldık ve en aciliyeti olanları ivedi bir şekilde hayata geçirmek için şimdiden gerekli adımları atmış bulunmaktayız” dedi.

Dürüst, KKTC sınırları içerisinde bulunan tüm okulların, kendileri için aynı değerde ve aynı öneme sahip olduğunun altını çizerek, “Okullarımızın her biri, geleceğimize ışık tutan birer meşaledirler. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en kaliteli ve en sağlıklı bir şekilde yetişmeleri, okullarımızın alt yapı imkanları ve donanımları ile paralellik gösterir. İşte bu yüzden, okullarımızın, KKTC’nin her neresinde olursa olsun, kaliteli gençlerin yetişmesine imkan verecek bir donanıma ve standartlara erişebilmesi için herşeyimizi seferber edeceğiz” dedi.