Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC Özel Eğitim Vakfı’nı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Dürüst, farklı gelişen çocukların hayata kazandırılmasının önemine dikkat çekildiği ziyarette, hem öğrencilerle sohbet etti, hem de öğretmenlerden, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÖZEV’in özel eğitime ve engellilerin sorunlarının aşılmasına ciddi anlamda katkı sağladığını ifade eden Bakan Dürüst, vakfın daha ileriye, daha çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasını sağlamak için destek sözü verdi.

Özel Eğitim Yasa’nın hazırlandığını, 1-2 ay içerisinde Meclis’e sevk edileceğini söyleyen Bakan Dürüst, “ Bizim görevimiz özel eğitime yönelik yapılan bütün hizmetleri desteklemektir” dedi.

Farklı gelişen bireylerin KKTC’nin bir gerçeği olduğunu ve onlar için sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın adım atmasının yeterli olmadığını kaydeden Dürüst, tüm özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerini birlikte hareket etmeye çağırdı.

ÖZEV’in yaklaşık 100 öğrenciye hizmet verdiğini, 25 personelle çalıştığını kaydeden Dürüst, “Kurumunuzun daha da gelişmesi bizim görevimizdir,biz sıkıntılarınıza destek verme noktasında, imkanlar ölçüsünde her türlü imkanı seferber etmeye hazırız” dedi.

Vakıf Genel Müdürü Ersin Görsay da Eğitim Bakanı’nı vakıfta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bakan Dürüst’e ziyaretinde, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa ve İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canseç eşlik etti.

1457437816.jpg

1457437817.jpg

1457437819.jpg