Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst, Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim gören Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) öğrencileri ile de bir araya gelerek, sohbet etti.

Bakanlık açıklamasında, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı’nın, Dürüst’ün ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “eğitim parkının geliştirilerek, öğrencilerin daha rahat ders alabileceği, büyüklerin de derse gelebileceği bir ortam haline getirilmesinin önemli olduğunu kaydettiği” ifade edildi.

Avcı’nın, konuyla ilgili hazırlanan projeyi bakan Dürüst’e sunduğu da kaydedildi.

DÜRÜST: “HER YIL 7 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERİYOR”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, Trafik Eğitim Parkı’nda her yıl 7 bin civarında öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin hazırladığı projenin önemine vurgu yapan Dürüst, projenin geliştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.

Dürüst, “Burada işler iyi gidiyor, bunu geliştirmek gerekiyor. Bu bölgede Eğitim Bakanlığı’na ait büyük araziler mevcut. Bunların daha da geniş kitlelere hitap edebilecek, trafik konusunda eğitim verilebilecek alana dönüştürülmesi önemli. Bu talep son derece önemli ve yerindedir” diye konuştu.

“TRAFİK EĞİTİMİ HAYAT BİLGİSİ DERSİ ÇERÇEVESİNDE…”

Trafik eğitimi konusuna da değinen Dürüst, şunları söyledi:

“Trafik eğitimi, Hayat Bilgisi dersi çerçevesinde ana sınıf ile ilkokul 1’inci ve 2’nci sınıflarda verilmeye başlandı. Sivil toplum örgütleri ile birlikte trafik el kitapları hazırlandı ve öğretmenlere konu ile ilgili olarak hizmet içi eğitimler verildi. Artık çocuklarımız anne ve babalarını trafikte uyarabilecek noktaya gelecek.”

“HALKA AÇIK… EĞİTİMİ CEZADAN DAHA ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, herkesin eğitim parkına gelerek, trafik eğitimi alması gerektiğini ifade ederek, Trafik Eğitim Parkı’nın müracaat etmek kaydı ile bütün halkın hizmetine açık olduğunu kaydetti ve halkın buradan yararlanmasını istedi.

Dürüst, “Trafikte eğitimini cezadan daha çok önemsiyoruz” dedi.