Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Vadili ve İnönü köylerinde okullarda incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,  okullardaki sorunları yerinde inceleyen Dürüst, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan’ı da ziyaret etti.

Dürüst, burada yaptığı açıklamada, KKTC genelindeki tüm okulların kaliteli eğitim koşullarına sahip olabilmesi için çalıştıklarını; sıkıntıları ve eksiklikleri yerinde görerek daha hızlı ve etkin bir şekilde eksikliklerin giderilmesi kararlılığında olduklarını ifade etti.

Mesarya bölgesindeki köylere hitap edebilecek kapalı spor salonu projesinin temellerinin geçmişte bakanlığı döneminde atıldığını ancak inşaatın şu an atıl durumda olduğunu da belirten Dürüst, yeni hükümetle birlikte gençlik ve sporun kendi bakanlık bünyesinde olmadığını ancak hükümetin bir bütün olduğunu vurguladı. Dürüst, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ancak eğitim, spor ve kültürel faaliyetlerin daha da arttırılmasını sağlamakla mümkün olur. Bu projenin hayata geçirilmesi bu noktada büyük katkı sağlayacaktır”

Dürüst, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında konuyu hükümet yetkilileri ile paylaşacağını ve atıl durumda olan kapalı spor salonu projesinin hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

1440421171.jpg

1440421201.jpg