Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide Mağusa İnisiyatifi'nin davetlisi olarak Gazimağusa'ya giderek İnisiyatif üyeleriyle toplantı yaptı, kenti gezdi.

Toplantı sırasında Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Serdar Atai, Eide'yi Gazimağusa'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Mağusa İnisiyatifi hakkında bilgi veren Atai, inisiyatifin çözümden yana olduğunu ve çözüme katkı koyma adına her türlü calışmaya hazır olduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide de, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın açıklamalarına değinerek, görüşmelerin son derece hızlı ilerlediğini söyledi. 

Ekonomi ve mülkiyet konularının da görüşüldüğünü dile getiren Eide, Mağusa üzerinde henüz kapsamlı görüşülmedigini kaydetti. Ancak Mağusa'nin UNESCO kültür mirasına dahil edilmesine yönelik iki liderin hemfikir olduğunu belirten Eide, görüşmelerde her hafta ilerleme sağlandığını söyledi. 

Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Serdar Atai, görüşmenin çok verimli geçtiğini dile getirdi. Eide de, her iki liderin yanısıra çözümün Kıbrıslıların katkısıyla gerçekleşeceğine inanç belirtti. Kıbrıs'ta çözüme ihtiyaç duyulduğunda vurgu yapan Eide, çözümle birlikte adada ekonomik yönden ilerleme sağlanacağının altını çizdi.

Açıklamanın ardından Eide kenti gezdikten sonra Gazimağusa'dan ayrıldı.(MHA)

dsc_0018-001.jpg

dsc_0022-002.jpg

dsc_0040-001.jpg

dsc_0053-002.jpg

dsc_0067-002.jpg

dsc_0071-001.jpg

dsc_0075.jpg

dsc_0076-001.jpg