El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun bölünüp, herhangi bir şekilde özelleştirilmesine dönük hareketlere seyirci kalınmayacağı, çalışma barışını bozacağı ve süresiz grev dahil yasal her türlü eylemlerle en sert şekilde karşılık verileceğini kaydetti.

Cesurer EL-SEN Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde TC ile imzalanacak protokolde KIB-TEK’le ilgili yapılmaya çalışılanlara hiç şaşırmadıklarını söyledi.

Cesurer, “Bugüne kadar TC ile yapılan protokollerin sonuçlarını hep beraber yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Her protokol sonrası ileriye gitmek yerine Kıbrıs Türk toplumu üretimden koparıldığı gibi tüm değerlerini de kaybetme noktasına getirilmiştir” dedi.

Orta yerde duran fizibilite raporlarını görmemezlikten gelip, kamuoyunu yanıltarak “ucuza elektrik getireceğiz” söyleminin son örneğinin su konusunda yaşandığına işaret eden Cesurer, TC’de su bedava olmasına rağmen, evlere ulaşacağı fiyat halen daha belirlenememiş ve ülkeye dağıtılan sudan daha ucuz olmayacağının aşikar olduğunu ileri sürdü.

“Hükümet programına KIB-TEK’in özerkleştirileceğini yazan hükümet belli ki pek çok hükümet programında olduğu gibi günü kurtarmak için yazılmıştır” diyen Cesurer, şöyle devam etti:

“Son günlerde basında çıkan ‘Özelleştirme sonrası çalışanların hakları korunacak’ ifadelerini EL-SEN üyelerini tanımayanlara bir kez daha hatırlatmada fayda var. EL-SEN ve üyelerinin kavgası kurumun özerk Profesyonel şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşturulması kavgasıdır. EL-SEN, KIB-TEK in bölünmesinin dünyadaki örneklerinde olduğu gibi özeleştirmenin ilk adımının olduğunun bilinci ile basına yansıyanların doğruluk  payı olmadığına inanmak istemektedir.”

KIB-TEK’in herhangi bir şekilde protokolde yer almasının, sadece KIB-TEK’in önünün kesilmek istenmesiyle ilgili olduğunu ileri süren Cesurer, KIB-TEK’in ne hükümetten, ne de yardım heyetinden yıllarca tek kuruş almadan milyonlarca dolarlık yatırım yaptığını ve yapmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.