Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, şeffaflıktan yana olduklarını, harcamalarla ilgili bilgilerin toplumla paylaşılmasını desteklediklerini kaydederek, sadece Avrupa Birliği’nden alınan fonların değil, diğer harcamaların hesabının verilmesini istedi.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Avrupa Birliği fonlarından yararlanan örgütlerin isimlerini açıkladığını belirten Elcil, “Özellikle Kıbrıs görüşmelerinde ilerleme olduğu iki tarafça açıklanan, iki hükümetin ekonomik sıkıntıları olduğunu her fırsatta belirttiği, 2 milyon TL’ye son model Mercedes marka 18 makam arabası alınmasına tepkilerin sürdüğü bu dönemde bunların yapılmasını çok anlamlı bulmaktayız” dedi.

Elcil, yazılı açıklamasında şu sorulara yer verdi:

“TC Yardım Heyeti 1974’ten bu yana hangi örgütlere ne kadar para harcamıştır? Fetullahçı Terör Örgütü subaylarının da zaman zaman yönettiği Sivil Savunma Teşkilatı hangi örgüt ve kişilere ne kadar para vermiştir? UBP ve DP yöneticisi veya hükümet mensubu olan ve AB kaynaklı fonlardan yararlananlar kimlerdir ve ne kadar para almışlardır? Batırılan Kredi Bankası’nın buharlaşan 54 milyon sterlini nerededir? 1974’ten bu yana Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’ın örtülü ödeneği nerelere ve kimlere verilmiştir?”