Gündem Kıbrıs Özel - Mehmet Aktunalar

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs TV'de Aslı Elder'in sunuculuğunu yaptığı Haber Dosyası programında Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu'nun (YÖDAK) Yakın Doğu Üniversitesi'ne (YDÜ) verilen izinle ilgili olarak gündemi sarsacak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, katıldığı programda KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın siyasi rüşvet aldığını ve bu rüşveti kanıtlayacak belgelerin de ellerinde olduğunu iddia etti. "Eğitim Bakanı çıkıp bunu açıklamazsa, belgelerle rüşvet aldığını kamoyuna sunacağız" diyen Şener Elcil, Eğitim Bakanı Berova'nın bu tutumunun sürdürmesi ve YDÜ'ye verilen ön iznin geri çekilmemesi durumunda gelecek yıl Atatürk Öğretmen Akademesi'nde (AÖA) eğitim sezonunun açıklamasına da müdahale edeceklerini aktardı.

Bilindiği üzere KTÖS, “Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK tarafından YDÜ’ye verilen ön iznin derhal iptal edilmesini” istemiş ve geçtiğimiz günlerde KTÖS ile birlikte AÖA öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖDAK önüne yürüyüş düzenleyerek, “AÖA'yı kapattırmayız”, “Sınıf öğretmenine ihtiyaç varsa biz buradayız”, “Kurumu ezme özele yol verme”, “İhtiyaç varsa AÖA'ya öğrenci al” şeklinde pankartlar açarak, alınan karar protesto edilmişti.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil'in açıklamarının ardından Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın hakkındaki iddialara ne cevap vereceği merakla bekleniyor.