KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın YÖDAK ile ilgili aylar sonra açıklama yapmasının olumlu gelişme olduğunu belirtti.

Elcil, “Açıklamada ortaya konan kanaatin bütün kurula yönelik olması Sayın. Akıncı’nın olay ile ilgili tam bilgi sahibi olmadığı YÖDAK Başkanı Gökçekuş’un Yakın Doğu Üniversitesi’ne menfaat sağlayan uygulamaları konusunda Cumhurbaşkanlığı’na iletilen belgeleri dikkate almadığını göstermektedir. Sayın Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi’ne menfaat sağlamak için Sayın. Gökçekuş’un ortaya koyduğu ve belgelenen usulsüzlükleri ile ilgili tarafsız kalamaz” ifadelerini kullandı.

Elcil, konu ile ilgili bir yandan Savcılık devreye girerken, bir yandan ise Akıncı’nın  Gökçekuş’un derhal görevden alınması için adım atması gerektiğini ileri sürdü.

Elcil, “YÖDAK’ın onurlu üyeleri Yakın Doğu Üniversitesi’nin güdümü altına sokmaya çalışan Sayın. Hüseyin Gökçekuş’un usulsüzlüklerine karşı çıkıp mücadele ederken, Sayın Akıncı’dan da aynı tavrı beklediğimizi vurgularız” ifadelerini kullandı.