Çiğdem Aydın

Kösezade Turizm’de kargo müdürlüğü yapan ve şirkete ait 140 bin lirayı çalmakla suçlanan Güçlü Demirkapı,  Ercan’dan çıkış yapmaya çalışırken yakalandı. Tutukluluk talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan 41 yaşındaki Güçlü Demirkapı hakkında 2 gün tutukluluk emri verildi.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,  Eylül 2015 – Mart 2016  tarihleri arasında Kösezade Turizm’de kargo müdürü olarak görev yapan Güçlü Demirkapı’nın Lefkoşa’da 27,Girne’de 7, Gazimağusa’da 6 ve Güzelyurt’ta 1 olmak üzere 41 ayrı işyerine sunulan kargo hizmetlerine karşılık tahsil ettiği 140 bin 583 TL’yi şirket muhasebesine vermeyip çaldığını söyledi. 

Şirket sahibi şikayetçi oldu…

Polis, Kösezade Turizm sahibinin 21 Mart tarihinde polise şikâyetçi olduğunu, zanlının aynı gün işyerinin muhasebe müdürü Murat Karahan ile saat 12.00 sıralarında telefon görüşmesi yaptıktan sonra, Ercan Havaalanı’na gittiğini 16.25 saatlerinde Ankara’ya gidecek bir uçak için bilet aldığını açıkladı.

Son anda uçağa binmekten vazgeçti…

Polis, aldıkları bilgi üzerine sınır kapılarına zanlının arandığına dair mesaj çektiklerini, zanlının ise uçak kalkış saatine yakın check-in işlemi yaptırdığını ancak son anda uçağa binmekten vazgeçtiğini söyledi. Polis, zanlının 22 Mart tarihinde tutuklandığını belirterek, mesele ile ilgili yapılan soruşturmada turizm şirketinde bulunan birçok fatura ve makbuzun emare olarak aldıklarını söyledi. 

El yazısı örneği vermek istemedi… 

Evraklar üzerinde inceleme yapılacağını ve bu nedenle zanlıdan el yazısı ve imza örneği almak istediklerini ancak zanlının rıza göstermediğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, ada çapında 41 ayrı işyeri sorumlusu ve gümrük komisyoncusundan ifade alacaklarını ve birçok evrakın inceleneceğini söyledi. Polis, soruşturma aşamasında zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.