GÜÇ-SEN Genel Başkanı Erol Emin, gümrüklerde devam eden ek mesai eylemi ve Ercan’da dutyfree mağaza sahipleri ile yaşanan gerginliği BRT’ye anlattı.

Emin, Ercan’da gümrüksüz alanda yer alan dutyfree mağzalarının satış yapabilmesi için gümrük görevlilerinin nezaret etmesi gerektiğini belirtti.

Bu çerçevede Ercan’da kriz yaşandığını ifade eden Emin, dutyfree mağzalarının satış yapmak istemesi üzerine polis çağırarak suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Ercan’da giriş çıkış kontrollerinin yapılamadığını belirten Emin Gümrükten evcil hayvanların kontrolsüz bir şekilde geçtiğini vurgulayarak, denetimsizlik nedeniyle kaçakcılığın artacağı uyarısında bulundu.

Maliye Bakanlığından kendilerine hiçbir tepki gelmediğini belirten Emin eylemden ihracat ve ithalatın etkilendiğini, ekonominin büyük zarar gördüğünü kaydetti.

Tüccarların gümrükcülerin çalıştırıldığı her saat için maliyeye 75 TL yatırdığını anlatan Emin, bunun 25 TL’sinin gümrükcülere ek mesai olarak ödendiğini, geri kalan 50 TL’nin ise maliye bütcesine gittiğini söyledi.

GÜÇ-SEN Başkanı Emin, 100-150 kişilik kadro eksikliğinin tamamlanması kaydı ile vardiya sistemine geçmeye hazır olduklarını kaydetti.