Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ercan Havalimanı’nın artan yolcu talebini karşılamakta yetersiz kaldığını, yeni yapılan pist ve terminal binası ile havalimanının kapasitesinin üç kat artacağını ifade etti.

Sucuoğlu, Ercan Havalimanı’nı ve inşaatı devam eden yeni terminal binasını yerinde inceleyerek T&T Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Serhat Özçelik ile görüştü.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yeni terminal binasının çalışmalarını takip etmek için mimar ve mühendisler ile şantiyede bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ve Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara ile de bir araya gelen Bakan Sucuoğlu’na kısa bir brifing verildi.

ÖZÇELİK: “YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

T&T Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Serhat Özçelik yaptığı konuşmada, Ercan Havalimanı’nın mevcut 8 uçak park yeri olduğunu fakat bu sayının artık yetersiz kaldığını söyledi. Yapılacak olan 3 yeni uçak park yeri ile 11 uçağın aynı anda park etme imkanı bulacağını söyleyen Özçelik, yatırımların devam edeceğini belirtti.

1459511750.jpg

Göreve geldikleri günden itibaren mevcut Ercan terminal binasını yenilemek ve düzene koymak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Özçelik, ülkeye gelen yerli ve yabancı yolculara en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını belirtti.

SUCUOĞLU: “KAPASİTE ÜÇ KAT ARTACAK”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da Ercan Havalimanı’nın artan yolcu talebini karşılamakta yetersiz kaldığını, yeni yapılan pist ve terminal binası ile havalimanının kapasitesinin 3 kat artacağını ifade etti.

Corendon Havayolları’nın Mayıs ayından itibaren tekrardan charter uçuşlara başlayacak olması ve diğer charter uçuş seferlerinin çoğalması ile Ercan’ın yükünün daha da artacağını belirten Sucuoğlu, ülkeye gelen misafirlerin en iyi şekilde seyahat etmeleri için havalimanlarının tam donanıma sahip olması gerektiğini vurguladı.

Ercan Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ile olası bir anlaşmada uluslararası uçuşları yapabilecek düzeyde olmasının da önemli olduğunu belirten Sucuoğlu, ülke olarak turizmde başarı sağlamanın tek taraflı olmadığını ifade etti.

1459511752.jpg