Erhürman, partisinin pazar günü yapılan tüzük değişikliğinin temel hedefinin daha fazla demokrasi ve katılım olduğunu vurguladı.

Erhürman,“CTP bu değişiklikle tabanına, Kıbrıs Türk halkı geneline açılmaya karar verdi. Katılımcı demokrasi daha fazla demokrasi ve politika ile planın ortaya çıkması demek oluyor. Elbette sol perspektifi, Kıbrıs’ın kuzeyi ve adanın geneli ile ilgili yeni politikalar ve alternatif politikalar ama gerçekçi politikalar üretilecek, yeni bir sürece gelindi” dedi.
Partisinin üç iktidar deneyimi biriktirdiğini, tüm iktidarlarda sağ partilerle kolaisyon kurduğunu anımsatan Erhürman, CTP’nin yeni hedefinin tek başına iktidarı olduğunu kaydetti.

Yeni tüzükteki üyelik sistemine ilişkin soruyu da yanıtlayan Erhürman, hedeflenenin nitelikli üyelik olduğunu anlattı.

Erhürman, “Biri gelip CTP üye olmak isterse ilk 6 ayda CTP politikalarının eğitiminden geçecek.Önce aday üye statüsünü elde edecek. Eğitim sonucunda üye olacak. Bilecek ki üye olmakla sadece CTP değil, CTP’nin sorumluluklarının da yerine getirecek, sorumlulukların paydaşı da olacak” dedi.

Yeni tüzüğün Haziran başında yapılacak ocak kongreler ile uygulamaya gireceğini ifade eden Erhürman, mevcut üyelerin üyeliğinin devam edeceğini kasım ayında yapılacak kurultayda da ilk kez üyelerin oy kullanacağını belirtti.

Erhürman, Genel Başkan adaylığına ilişkin bir soru üzerine, tek adaylı bir kurultay hedeflediklerini açıkladı.

Erhürman, “Birkaç gün içinde adaylığım konusunda net açıklama yapacağız. Benim kadar aday olabilecek en az dört kişi daha var. Hepimiz bundan böyle tek adayla olaysız kurultay geçirmek istiyoruz. İstişatrelerimiz sürüyor.” dedi.