Gazetemize konuşan Genel Ortaöğretim Daire Müdürü Mustafa Borataş, okula yılbaşından sonra geçici bir öğretmenin gönderileceğini açıkladı.

ÖZGE KİZİR

Girne Esentepe Ortaokulu’nda bilgisayar öğretmeninin okula gelememesinden dolayı öğrenciler ders saatini okul bahçesinde oyun oynayarak geçiriyor. Değirmenlik’te de ders verdiği bilgisi alınan bilgisayar öğretmeninin kulağında rahatsızlık oluştuğu için uzun yol gidememesinden dolayı sağlık raporu aldığı ve derslere giremediği öğrenildi. 

Bilgisayar öğretmeninin yaşadığı sorundan dolayı sağlık raporunu Genel Ortaöğretim Daire Müdürü Mustafa Borataş’a ilettiği ve kısa süreli sağlık raporunun kabul edilmediği belirtilirken, aileler ve okul yönetimi, bakanlığın bilgisi dâhilinde olan bu sorunun ivedilikle çözülmesini istedi. 

Şikâyet bakanlığa iletildi

Okul Müdürü Mehmet Aşan,  bir ayı aşkın bir süre boyunca bilgisayar öğretmeninin ders veremediğini ve okula yeni bir öğretmen getirilemediğini açıkladı. Eğitim verilmemesinden rahatsız olan Aşan, okulun durumunu devamlı aylık raporlar halinde bakanlığa gönderdiklerini, bunun için Genel Ortaöğretim Daire Müdürü Mustafa Borataş’a şikâyetin uzun zamandır bildirildiğini açıkladı.

“Teknoloji çağında bilgisayar dersi verilmiyor”

Okul Aile Birliği Başkanı Lütfi Güneş, konuyla ilgili rahatsızlıklarını bakanlığa defalarca ilettikleri halde hala bir işlem yapılmadığına dikkat çekti. Güneş, “Çocuğum da bu okulda okuyor. 23 Kasım’dan beri bilgisayar dersi eğitimi verilmiyor. Teknoloji çağında yaşıyoruz, fakat çocuklarımıza bilgisayar dersi verilmiyor” diyerek okula yeni öğretmen geldiğinde çocukların geri kalmaması için telafi derslerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

“Okula haftada bir değil 2 defa gelmeli”

Güneş, “Çocuklarımızın bu çağda bu eğitimi alması gerekiyor. Ders saatleri haftada bir kez değil iki kez olması lazım. Nedeni ise hem çocuklarımızın geri kalmaması, hem de okulun sistem ağında da sorunları var. Bu sorunların bir an önce çözümlenmesinin bölgeye, okula ve öğrencilere çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Geçici öğretmen gönderilecek

Genel Ortaöğretim Daire Müdürü Mustafa Borataş, Okul Aile Birliği Başkanı Lütfi Güneş ve Okul Müdürü Mehmet Aşan ile bu konu hakkında görüştüklerini ve öğretmen Ahmet Akarsu’nun hastalığının ciddi olmasından dolayı Sağlık Kurulu’ndan uzun süreli bir rapor alınması gerektiğini açıkladı. Sağlık Kurulu’ndan rapor beklediklerini ifade eden Borataş, bu süre zarfında okulda bilgisayar dersinin devam etmesi için yılbaşından sonra geçici bir öğretmenin gönderileceğini açıkladı.  Bilgisayar dersi saatlerinde istenilen fazla süreyi ve çocuklar için telafi derslerini de çözüme kavuşturacaklarını belirten Borataş,  Aşan ile bu konu hakkında bir program oluşturacaklarını belirtti.