Eniz Orakcıoğlu

Cihangir Esnafı ülkede yaşanan ekonomik krizin işlerini kötü etkilediğini belirtti. Esnaf, bazı arkadaşlarının krize dayanamayıp kepenk kapattığını kaydetti.

Esnaf ne dedi?

Emre Çelebi;“Satışlarımız bayağı düştü ”

Ülkede yaşanan ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi de biz esnafa da olumsuz yansımıştır. Bazı dükkan sahipleri sırf iş yapamadıklarından dolayı kepenk kapatmış, kalanlarında işleri düşmüştür.”

Tufan Ohtaroğlu;“Alım gücü düştü”

“Maalesef insanların alım gücünün düşmesi ve  aldıkları maaşların zamlar altında erimesi nedeni ile işler düştü. İnsanlar  artık para harcamaya korkar oldu ve bu ister istemez bize de yansıyor. Bizim cihangir esnafı olarak diğer bir sorunumuz ise ana yoldan dükkânlara doğru dönerken koca bir çukurun oluşması ve bazı araçların o çukura düşmesidir.”

Çetin Yetkin;“Halk fakirleşmiştir”

“Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı insanların alım gücünün düşmesi, yine dövizle gelen zamlarla fakirleşen halk ve bundan etkilenen bir esnafla karşı karşıyayız. Ekonomik açıdan ülkedeki tüm sektörler ve vatandaş kötü günler geçirmektedir. Bunun yanında yaşanan yol problemini de görmezden gelemeyiz. Ana yol kenarında kocaman çukurlar oluşmuş araçlar için tehlike yaratmaktadır.”

Gülcan Özcü;“Araçlar yoldaki çukura düşüyor”

“Yaşanan ekonomik kriz biz esnafı da olumsuz etkilemiştir. Alım gücü düşen vatandaş harcama yapmaktan korkmakta buda bizlere yansımaktadır. Bunun yanında bu bölgedeki esnafın en büyük sorunu da yol sorunudur. Türkiye’den gelen su için döşenen boru çalışmaları nedeniyle kazılan ve eski haline döndürülmeyen   yol tehlike saçmaktadır. Özellikle yol kenarında oluşan çukurlar yağmur yağdığı zaman görünmemekte ve araçlar içine düşmektedir.”

Türkan Özkan;“Kepenk kapatmayı bile düşünüyoruz”

“Artık kepenk kapatmayı bile düşünür hale geldik. Yaşanan ekonomik kriz ile insanların fakirleşmesi, kredi borçları altında bellerinin bükülmesi, alım güçlerinin düşmesi etkileri ile biz esnaf da iş yapmaz duruma geldik. Eskiden insanlar saçlarının boyasını biz kuaförlere yaptırırken yaşanan olumsuzluklardan dolayı artık marketten boyalarını kendileri alıp saçlarını da kendileri boyuyor.”

Hakan Koçak;“Günden güne kötüye gidiyor”

“İşler günden güne kötüye gidiyor aynı memleketin hali gibi. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar, insanların ekonomik çöküşü de bizlere çok fazla yansıdı. 7 yıldır Cihangirde berberlik yapıyorum ama en kötü yılımızı yaşıyoruz. Bunun yanında meslek olarak bizim bir diğer sorunumuz izinsiz ve kuralsız berberlerin olması ve işletme izinleri olmadan dükkân açmalarıdır.”

Turgut Kahraman;“Ülke gidişatı belirsiz”

“Ülkenin gidişatının belirsiz olması, nereye gideceğinin bilinmemesi ekonomik krizin en büyük etkilerindendir. Kaldı ki insanlar eskiden çok daha zor şartlarda yaşardı. Bizim işlerde bir farklılık olmadı. Allaha şükür işlerimiz yolunda.”