Çiğdem Aydın

Nadir Çakmak isimli genç, Girne’deki eğlence kulübünde tanıştığı Kazaksitan uyruklu 25 yaşındaki kızı evine bırakma bahanesi ile arabasına almak ve yolda tecavüz etmekle suçlanıyor. İddialara göre 7 Ocak gecesi Girne’de bir eğlence mekânında KKTC’de kurpiyer olarak çalışan Kazakistanlı 25 yaşındaki K.Z ile tanışan Nadir Çakmak, gecenin sonunda K.Z’yi evine bırakmayı teklif etti. Lefkoşa’ya doğru yol alan zanlı Çakmak, boğaz bölgesine gelir gelmez yolun sağındaki park yerinde aracını durdurdu. K.Z ile cinsel ilişkiye girmek isteyen zanlı, ret cevabı alınca ciddi bir şekilde darp ettikten sonra K.Z ’ye tecavüz etti. Tecavüzün ardından K.Z araçtan inmek isteyince zanlı Çakmak, kimseye haber vermemesi için cep telefonunu zorla aldı. Zanlının elinden kurtulan K.Z polise giderek şikâyetçi oldu. Zanlı dün sabah Gönyeli ‘de gözaltına alındı. Hakkında, “cinsel tecavüz, ciddi darp ve soygun” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlının Girne-Lefkoşa anayolunun 1-2 kilometreleri arasında yolun kenarında park halinde olduğu esnada aracında yolcu olarak bulunan Kazakistan uyruklu K.Z isimli kadını ciddi bir şekilde darp edip, tecavüz ettiğini söyledi. 

“Kimseye söyleme diye tehditte etmiş…”

Polis, zanlının akabinde olayı birisine haber vermesin diye K.Z’nin cep telefonunu zorla alıp soygun suçunu işlediğini dile getirdi. Polis, K.Z’nin olaydan sonra polise gelerek şikâyetçi olduğunu, daha sonra doktor kontrolüne götürüldüğünü ifade ederek, doktor raporunda tecavüz bulgularını tespit ettiklerini söyledi. Zanlının dün sabah saatlerinde Gönyeli’ de tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve kayıp emareler olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlı Çakmak’ın soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına karar verirken, zanlı Çakmak’ın üniversite öğrencisi olduğu, K.Z’nin ise bir casinoda kurpiyer olarak çalıştığı öğrenildi.