İçişleri Bakanı Kutlu Evren, din, dil, ırk ve parti ayrımı yapmadan ülkeye hizmet etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Evren, bürokrat atamalarını yapıp süratle kangrenleşmiş sorunların üzerine gideceklerini kaydetti.

Bakan Evren bugün, Karadeniz Kültür Derneği ve Çamlıbel Bucağını Güzelleştirme, Kalkındırma ve Yaşatma Derneği (ÇAMSEV) heyetlerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün ziyarette yaptığı konuşmada, vatandaşlık ve iskan konularına değinerek, derneğin giderek örgütlendiğini ve gelecekte tüm bölgelerde Karadenizlilere hizmet vereceğine işaret etti.

EVREN: “AMACIMIZ AYRIM YAPMADAN HİZMET”

Bakan Evren ise dünyanın kozmopolit bir hale geldiğini ve ülke sorunlarının sadece Karadenizliler ve Kıbrıs kökenlilerin sorunu olmadığını ve sorunların üzerine global bir biçimde gidilmesi gerektiğini belirtti.

“Amacımız din, dil, ırk ve parti ayrımı yapmadan ülkeye hizmet etmektir” diyen Evren, hızla bürokrat atamalarını yapıp ülkede kangren olan sorunların üzerine gitmek istediklerini söyledi.

1462978091.jpg

ÇAMSEV HEYETİ

ÇAMSEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz de Bakan Kutlu Evren’le görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Çamlıbel’in özellikle fiberoptik altyapı ve kırsal kesim arazileri konusunda ciddi bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Akdeniz, bölgeden ciddi bir göç yaşandığını, bu göçün engellenmesi ve geri dönüşün sağlanması için arazilerin erken bir zamanda Çamlıbel gençlerine verilmesi gerektiğini belirtti.

Heyet adına ikinci sözü alan ÇAMSEV Asbaşkanı Güner Nuri, köydeki arazi alt yapılarının eksikliğine değindi ve erken bir zamanda alt yapıların iyileştirilmesini istedi.

BAKAN EVREN: “SORUNLARI BİLİYORUM, ÇÖZME YOLUNA GİDECEĞİM”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise ziyaretleri için heyete teşekkür ederek Çamlıbel’in sorunlarını daha önceki bakanlık döneminden de iyi bildiğini ve sorunlara erken bir zamanda eğileceğini ve çözme yoluna gideceğini belirtti.

1462978092.jpg