Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Evren, kabulde, sanayi ve çevrenin birbirleriyle etkileşim içerisinde olduğunu belirterek, planlı kalkınma yaşanırken çevresel faktörlerin de daima göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

EVREN “ÜRETİM VE TÜKETİMİN OLDUĞU YERDE ÇEVRESEL KİRLİLİĞİN YAŞANMASI KAÇINILMAZ”

Üretim ve tüketimin olduğu yerde çevresel kirliliğin yaşanmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Evren, önemli olanın en akılcı yöntemlerle, en az zararla toplumun geleceğine yatırım yapmak olduğunu kaydetti.

Bakan Evren, sanayi tesislerinin göstereceği hassasiyetin kendileri için de büyük önem taşıdığını belirtti.

Sanayi tesislerinde yaşanan en büyük çevresel sorunların başında, atık sorununun geldiğini ifade eden Evren, katı atıklar ve özellikle süt üretimi yapan firmaların peyniraltı sularında yaşanan sıkıntılara köklü çözüm bulma adına girişimlere başladıklarını, son Türkiye ziyaretinde de mevkiidaşı Bakan ile konuyu görüştüklerini söyledi.

ÇIRALI: “KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN, SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR EKONOMİDE TEK ÇIKAR YOL ÜRETİM VE İHRACATIN ARTMASI”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da sanayiciler olarak mümkün mertebe çevreye az zarar verecek şekilde ekonomiyi canlandırarak çalışmalarına devam etmek istediklerini belirtti.

Bakan Evren'in özel sektörden gelen bir işadamı olduğu ve sorunları iyi bildiğini belirten Çıralı, işbirliği yapacaklarına inandığını söyledi.

Kendi ayakları üzerinde durabilen sürdürülebilir bir ekonomide tek çıkar yolunun üretim ve ihracatın artması olduğunu ifade eden Çıralı, bunun için yatırımın artması gerekliliğine vurgu yaptı.

Üretim faaliyetlerinde çevreye en az zarar verecek boyutta çalışmalar gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çıralı, sorunların çözümü ve ekonominin önünün açılmasında birlikte mücadele edeceklerini kaydetti.