Türkiye’de 780 milyon Dolar’lık nakit para ve mal varlığına el konulan sanal kumar çetesi lideri Veysel Şahin’in KKTC’deki bağlantıları ile ilgili gözaltı talebi gündemde.

Türkiye medyası, sanal kumar çetesiyle ilgili özellikle Kıbrıs ayağında Veysel Şahin ile birlikte Halil Falyalı ismini de gündeme getiriyor, Halil Falyalı’nın şebekenin Türkiye ve Kıbrıs ayağının korumalığını yaptığını iddiası üzerinde duruyor.

“Sanal bet olayı ile alakam yok” diyen Falyalı ise hakkındaki iddiaların KKTC’de güç sahibi olmak amacı ile maksatlı kişilerce ortaya atıldığı iddiasında.

“Güç sahibi olmak için bizi ezmeye çalışıyorlar”

Halil Falyalı, Havadis’e açıklamalarda bulunarak, sanal bet olayı ile hiçbir alakasının bulunmadığını kaydetti.

Falyalı, isminin Türkiye’deki maksatlı kişiler tarafından ortaya atıldığını, KKTC’de güç sahibi olmak amacı ile kendilerini ezmeye çalıştıklarını savundu.

“Yasal girişim başlattım”

KKTC’de yasal iş yaptığını ifade eden Halil Falyalı, hakkını yasal yollardan arayacağını belirtti.

Falyalı, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Benim ismim Türkiye’deki maksatlı kişiler tarafından ortaya atılıyor. Benim sanal bet olayı ile alakam yok. Türkiye basını hangi maksatla ismimi ortaya atıyor bilmiyorum. Birileri KKTC’de güç sahibi olmak için bizi ezmeye çalışıyor. Şirketlerim KKTC’de tamamen yasal çalışıyor. Veysel Şahin ile ortaklığım ya da korumam söz konusu değil. Beni koruma gibi gösterip rencide etme gayretinde olanlar var. KKTC’de yasal iş yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Türkiye’de ismimi olaylara karıştıran medya kuruluşlarına karşı yasal girişim başlattım. Hakkımı yasal yollardan arayacağım.”