Avrupa Komisyonu, 3 Mart Avrupa Eşit Ücret Günü vesilesiyle kadınlar ve  erkekler arasındaki ücret farkına dikkat çekmek için “cinsiyetler arası ücret eşitsizliği” teması ile etkinlik düzenledi.

Avrupa Komisyonu adına merkezi Lefkoşa’da bulunan Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen ve Bedesten’de düzenlenen etkinlikte Finlandiya Küresel Kadın Sorunları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Büyükelçisi Anne Lammila, eski Hollanda Milletvekili İnaBrouwer ve Kadından Yaşama Destek Derneği’nden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Mine Atlı birer sunum yaptı.

Avrupa Komisyonu bünyesindeki Kıbrıs Türk Masası Program Ekibi Sorumlusu MichelaForestiKomisyon adına yaptığı konuşmada,  Avrupa Eşit Ücret Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle cinsiyetler arası ücret farkının halen devam ettiği konusunda farkındalığı arttırmanın hedeflendiğini kaydetti.

Foresti, 1995’de Avrupa Komisyonu’ndaki yönetici mevkiindeki kadın oranının yüzde 4 olduğunu,  2016’da bu oranın yüzde 30’a çıktığını, ancak hedefin yüzde 40 olduğunu vurguladı.

Cinsiyetler arası ücret eşitsizliğinin halen devam ettiğini kaydeden Foresti, “Cinsiyetler arası ücret eşitsizliği yanında, kadınların ekonomik bağımsızlığı, kadına yönelik şiddet gibi konularda da daha çok iyileştirme yapılabilir” dedi.

Etkinliğin moderatörlüğünü, öğretim görevlisi, köşe yazarı Muhittin Özsağlam yaptı.

1457013733.jpg

1457013759.jpg