Kan Bankası’nda yaşanan kan sıkıntısının giderilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte belediye çalışanları kan bağışında bulunurken,  bu konuda toplumsal duyarlılığının artırılması gerekliliğine de dikkat çekildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter etkinlikte yaptığı konuşmada, Kızılay haftası sebebi ile Gazimağusa Belediye Çalışanları ile gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasının hayati önem taşıdığını söyledi. “Kan bağışı konusunda toplum duyarlılığı maalesef istenildiği ve ihtiyaç duyulduğu düzeyde değildir.” diyen Arter, yeterince kan bağışı yapılamadığından, acil kan ihtiyacı durumunda ciddi sıkıntılar ve hayati tehlikeler meydana geldiğini, her üç haftada bir kan alması gereken thalassaemia hastalarının da kan bağışlarının yetersiz olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Herkese sağlıklı bir ömür dileyen Arter, sancak hepimizin bir gün kan takviyesine ihtiyacı olabileceğini, bu yönde çevremizdeki insanları bilgilendirilmeli ve kan bağışında bulunmaları için teşvik etmemiz gerektiğini söyledi.

Bir ünite kanın bir can olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydeden Arter, belediye çalışanları ile kan bağışı kampanyası yapmaktan ve ülke sağlığına katkıda bulunmaktan son derece mutluluk duyduğunu, etkinliğe katılan çalışanlarına sosyal sorumluluklarından dolayı teşekkür etti.