Gazimağusa Belediyesi, yaptığı düzenleme doğrultusunda, Ramazan Bayramı süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek. Bütün birimler bayram süresince doğacak gereksinimlerin karşılanması amacıyla yeniden organize edildi. 16 Temmuz Perşembe günü olan arife gününe denk gelen Perşembe Pazarı açık olacak. Bayramın birinci günü belediyenin Glapsides Plajı’nda denize girilebilecek ancak büfe hizmet vermeyecek, 2. ve 3. günler büfe de hizmet verecek.

Bayram çalışma programı çerçevesinde yapılan düzenlemeye göre, Güzelyurt hattından gelen su miktarında sürekli aksamalar meydana gelmesi nedeniyle değişme ihtimali olan su dağıtım programı şöyle olacak: Arife günü olan Perşembe günü Karakol, bayramın birinci günü olan Cuma günü Tuzla, Cumartesi ve Pazar günleri ise Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale, Baykal, sosyal konutlar ve Maraş Bölgesi’nin tamamına su verilecek” Antalyalılar, Veyselliler ve Pertev Paşa mahallerine su takviyesi olması için kuyular devreye sokuluyor. Anadolu, Harika, Derinya Bölgesi, İki buçuk mil bölgelerine kuyulardan sağlanan su verildiği için bu bölgelerde herhangi bir sıkıntı olmaması öngörülüyor.  Merkezden kaynaklanacak herhangi bir aksama veya büyük çaplı arıza olmaması durumunda, bölgeler belirlenen program çerçevesinde su almaya devam edecek. Bayram tatili süresince, su hatlarında meydana gelecek patlak ve arızalar için Belediyenin Su İşleri Birimi’nin acil durumlar için kullandığı 0548 8166030 No’lu telefonu aranabilecek. 
Mezarlıklarda ve camilerde temizlik çalışması yapıldı
Gazimağusa Belediyesi ekipleri bayram hazırlığı kapsamında mevcut mezarlıklarda eski mezarlıklarda, şehitlikler ve camilerde temizlik çalışması yaptı. Bayram tatili boyunca evsel atık toplama hizmetlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan mevcut program aynen uygulanırken, sokakların genel temizliği tatil boyunca, sadece ana arterler ve meydanlarda devam edecek. Ayrıca arife günü Salamis Yolu ve Suriçi’nde ekstra çöp toplama hizmeti verilecek.
Mezbahanın karantina bölümü bayramın 3. günü açık olacak
1. ve 2. gün kapalı olacak mezbahanın, bayramın 3. Günü saat 14:00’da karantina bölümü açılacak ve hayvan kabul edilecek. Resmi tatilin olduğu 20 Temmuz Pazartesi günü hem karantina bölümü hem kesim bölümü açık olacak. Açık Pazar Bayramın birinci ve ikinci günleri kapalı olurken, üçüncü gün olan Pazar günü öğleden itibaren hizmet verecek.
Cenaze ve defin hizmetleri, her zaman olduğu gibi, bayram ve tatil günlerinde devam edecek. Bu konuda 0548 8166051numaralı hizmet telefonu, yirmi dört saat aranabilecek. 
Gazimağusa Belediyesi, acil durumlar için bütün birimlerinde acil müdahale ekiplerini sürekli göreve hazır durumda bulundururken, vatandaşlar, acil durumlarda Gazimağusa Belediyesi’nin 185 veya 630 0 500 numaralı telefonlarını arayabilecek.