Gazimağusa Belediyesi, Avrupa Birliği projesi olarak Gazimağusa’da 2009 yılında başlayan ve 2 yıllık bir inşaat süreci sonunda tamamlanması gereken ancak zamanında bitirilemeyen Kanalizasyon Projesi’nin inşaat sürecinde ortaya çıkan sorunların giderilmesi için uzun bir süreden beridir girişimlerini sürdürdüğünü belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamada, AB’nin projenin sahibi olarak ihalesine çıktığı ve yüklenici firma olarak belirlediği Emek İnşaat Şirketi ile Alman şirketi WTE Wassertechnik’in oluşturduğu konsorsiyum tarafından 2009 Kasım’ında inşasına başlanan kanalizasyon projesinin bitiş tarihinin Kasım 2011 olarak belirlendiği anımsatıldı.

Gazimağusa Belediyesi, gerektiği gibi çalışmayan kanalizasyon sisteminin halkın daha fazla mağduriyetine neden olmadan çalışır duruma getirilmesi gerektiğini belirterek, sıkıntıların asgari düzeyde hissedilmesi için hem idari hem de teknik anlamda konuya müdahil olmaya devam ettiklerini söyledi.

Konuya taraf olan Avrupa Birliği ile yaptıkları görüşmelerden sonra sistemdeki sorunların tadilat projesiyle çözülebileceği sonucuna varıldığını vurgulayan belediye, AB’nin kanalizasyon sisteminin düzeltilmesi için kaynak ayırdığını ve CCTV yöntemi ile boruların içinde kamera görüntülemesiyle sorunları tespit etmeye hazırlandığı günlerde, Emek İnşaat Şirketi’nin Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne başvurup ara emri kararı alarak bu çalışmaları durdurmaya çalıştığını belirtti.

Belediye açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, Gazimağusa Belediyesi olarak bizler sistemin düzgün çalışması için var gücümüzle hem konuyu takip ediyor hem de sisteme gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Halkımızın kanalizasyondan kaynaklı sıkıntılar çekmesine artık tahammülümüzün olmadığı bilinmelidir. Bu konunun nihai çözüme kavuşmasını Gazimağusa halkı ile birlikte en çok biz istiyoruz. Daha fazla gecikmeden kanalizasyonu düzeltecek tadilat projesinin başlaması için yasal girişimler yapacağımızı, hem halkımızın sağlığının korunması hem de kamu düze