Gazimağusa’da “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” kapsamında “Uyuşturucuya Karşı Birlikte Yürüyoruz” sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, yürüyüş, Gazimağusa Belediyesi, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kamu-Sen işbirliğinde dün gerçekleştirildi.

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Gazimağusa Zafer Anıtı Çemberi’nden başlayan yürüyüş, Namık Kemal Meydanı’nda son buldu.

Meydanda konuşmalar yapılırken, şefliğini Soyhan Bilgeer’in yaptığı Doremi Sanat Korosu ve Akdoğan Yenilikçi Kadınlar Birliği korosu konser verdi.

Etkinliğe Mağusa Mesarya Lions Kulübü Derneği, Doremi Sanat, Maraş Gençlik Spor Kulübü Judo takımı, Akdoğan Yenilikçi Kadınlar Derneği ve Kuzey Kıbrıs Kızılayı derneği katıldı. Yürüyüşte, Bağımlılığa İnat, Bağımsız Hayat”, “Uyuşturucunun Gençliğimizi Yok Etmesine İzin Vermeyeceğiz” ve “Uyuşturucuya Değil Yaşamın Renklerine Sarılın” yazılı pankartlar açıldı.

Etkinlikte Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e plaket takdim etti.  

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter burada yaptığı konuşmada, etkinliğin; dünyada ve ülkedeki uyuşturucu sorununa dikkat çekmek için önemli bir etkinlik olduğuna işaret ederek, bu sorun karşısında erken davranmanın,uyuşturucunun ve bağımlılığın ne olduğu konusunda bilinçlendirmenin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Arter, bu yönde ailelere, sivil toplum örgütlerine ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyleyerek, uyuşturucunun ne denli tehlikeli olduğunun gençlere öğretilmesi gerektiğini vurguladı.

İsmail Arter, gençlerin uyuşturucudan uzak durmaları, topluma yararlı birer gençler olarak yetişmeleri amacıyla Gazimağusa Belediyesi olarak birçok imkanı hayatı geçirdiklerini de kaydetti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu da, uyuşturucu ile ilgili birçok çalışmaları bulunduğunu söyledi. Karaokçu, Kamu-Sen ile birlikte bu yönde etkinliği düzenleme kararı aldıklarını anlatarak, desteklerinden dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkürlerini sundu.

Karaokçu, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de uyuşturucunun yaygın olduğuna vurgu yaparak, bu yönde farkındalık çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti ve amaçlarının uyuşturucuya karşı gençlerin bilinçlerini artırmak olduğunu belirtti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Sibel Dinçyürek de, uyuşturucu sorununun sadece ülkenin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, bu yönde neler yapılabileceği hususunda herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi ve buna duyarsız kalmamak gerektiğine vurgu yaptı.
   
Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da konuşmasında, uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi ülkede de büyük bir sorun olmayı sürdürdüğünü ifade etti. Başbakanlık’ta böyle bir komisyon kurulmasının isabetli bir karar olduğunu söyleyen Özkardaş, bu yönde var olan eksikliklerin giderilmesi amacıyla herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Özkardaş, Kamu-Sen olarak gençliğin bu batağa batmaması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

1435313485.jpg

1435313542.jpg