Suna ERDEN 

Lefkoşa Türk Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, belediye sınırları içerisindeki gece kulüplerinin kapatılması ve kapatılana kadar bu yerlerden vergi alınmaması yönünde tavsiye kararı aldı. Alınan karar Çarşamba günü belediye meclis toplantısında gündeme getirildi. Tavsiye kararının bir sonraki toplantıda ele görüşülmesine karar verildi. 

Öte yandan Lefkoşa Belediye sınırları içerisinde 2 gece kulübü faaliyet gösterirken, Belediye Meclis Üyesi Avukat Boysan Boyra, belediyelerin insan ticareti ve seks köleliği yapılan bu gibi işletmelere izin vererek katkı koymasının söz konusu olamayacağını söyledi. Star Kıbrıs’a konuşan Boyra, bu yıl ve bundan sonraki yıllarda gece kulüplerinden vergi alınmaması, bu gibi yerlerin iş yerlerinin izinlerinin iptal edilmesi yönünde tavsiye kararı aldık” dedi. 

LEFKOŞA BELEDİYE SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ GECE KULÜPLERİ KAPATILSIN KARARI 

KKTC’de eğlence merkezi adı altında 41 gece kulübü bulunuyor ve burada sayıları 500’ü aşan konsomatris çalıştırılıyor. Bu gece kulüplerinden her ayın 25’in de vergi adı altında 30 bin TL’ye yakın para alınıyor. LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi 3 aylık çalışma toplantılarının ardından, belediye sınırları içerisindeki gece kulüplerinin kapatılması yönünde tavsiye kararı aldı. Karar geçtiğimiz Çarşamba günü belediye meclis toplantısında gündeme getirildi. Tavsiye kararının bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi. 

KAPATILANA KADAR VERGİ DE ALINMASIN 

LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi kararında, KKTC’de faaliyet gösteren gece kulüplerinin insan ticareti ve seks köleliğine olanak sağladığını, mevcut durumun vergilendirilerek yasal zemine dayandırıldığını belirtti. Komite, bu yıl ve bundan sonraki yıllarda gece kulüplerinden vergi alınmamasını, bu gibi yerlerin iş yerlerinin izinlerinin iptal edilmesini talep etti. 

BOYRA, “BELEDİYELER SEKS KÖLELİĞİNE KATKI KOYAMAZ” 

Belediye Meclis Üyesi Avukat Boysan Boyra, belediyelerin görevinin sadece çöp toplamak değil, toplumsal olaylar karşısında da kararlar alıp, Adımlar atması gerektiğini ifade ederek, insan ticareti ve seks köleliğinin yapıldığı gece kulüplerine belediyelerin izin vererek katkı koymasının yanlış olduğunu dile getirdi. Boyra, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin ardı ardına toplantılar yaparak bir karar aldığını, alınan kararın geçtiğimiz Çarşamba günü belediye meclis toplantısında gündeme getirildiğini ve bir sonraki toplantıda görüşülmesi yönünde karar alındığını söyledi. 

Boyra, “Belediye sınırları içerisinde gece kulüpleri adı altında faaliyet gösteren işletmelere duyarsız kalamazdık. Herkesin bilip inkâr ettiği gece kulüplerinde insan ticareti ve seks köleliğini ele almayı uygun gördük. Çünkü bir taraftan insan ticareti ve seks köleliğine karşı çıkarken, diğer taraftan bu hususların inkâr edildiği gece kulüplerine izin vermek doğru değildir. Özellikle belediyelerin buna katkı koyması etik değildir. Bu nedenle, bu yıl ve bundan sonraki yıllarda gece kulüplerinden vergi alınmaması, bu gibi yerlerin iş yerlerinin izinlerinin iptal edilmesi yönünde tavsiye kararı aldık” dedi.