Genç Profesyoneller, Kıbrıs konusunda hareketlenmelerin yaşandığı bu dönemde Cumhuriyet Meclisinde yaşanan tartışmanın gündemi meşgul etmesinin üzücü ve utanç verici olduğunu kaydetti.

Genç Profesyoneller yazılı açıklamasında, Meclisteki tartışmaları “seviyesiz ve yersiz” olarak niteleyerek, şunları kaydetti:

“Biz Genç Profesyoneller, kendi işimizin sahibi veya profesyonel olarak iş hayatında yer alan eğitimli ve çağdaş bireyleriz. Biz çocuklarımızı, kimseye muhtaç olmadan kendi bütçesiyle idare edebilen, iç-ve dış çekişmelerden uzak, mutfağında kaliteli yemeğinin piştiği, salonunda kaliteli sohbetlerin yapıldığı temiz bir ailede büyütmek istiyoruz.

Seçerek Meclise gönderdiğimiz temsilcilerimizin seviyesizce birbirine saldırmasını, görevlerinin gerektirdiği ciddiyet ve profesyonellikten uzak hareketlerle gündeme gelmesini istemiyoruz. Mecliste, saygı çerçevesi içerisinde daha efektif ve nitelikli diyaloglar olması gerektiğine inanıyoruz. Biz vizyon sahibi, siyasi bilgi ve etiğe sahip, görgü ve ahlak kurallarına haiz, kendini bilen idareciler tarafından yönetilmek istiyoruz.”