Daha önce de birçok hâdisenin içinde yer alışı ile gündeme gelen Girne Savoy Otel’in Güvenlik Ekibi, bu kez de biri Ulaştırma Bakanlığı’nda Basın Danışmanı olan arkadaşımız İrfan Batu ile Kıbrıs Postası yazarlarından Naci Bayramoğlu’nun üstüne yürüdü… Sözde olaya müdâhil olarak gelen Güvenlik Şefi ise İrfan Batu’yu tehdit etti…
İlerleyen dakikalarda güvenlik görevlileri Batu’yu gırtlağından sıktı.

Girne Savoy Otel Ocak Başı restoranında yemek yiyen iki çift, çıkışta neye uğradığını şaşırdı.

Çıkış yapmak üzere ilerleyen çift, patika üzerinde zincirle kesilen noktadan geçmek isterken otel güvenlik mensuplarınca hakârete uğradı. Derdini anlatmaya çalışan arkadaşlarımız küfür yiyerek aşağılandı ve hızla 20’ye yakın güvenlik görevlisi tarafından Otel önünde İrfan Batu ve eşini âdeta ablukaya aldı.

Bunun üzerine Güvenlik Müdürlerinin çağrılmasını isteyen Batu, Güvenlik Müdürünce de tehdit edildi.

Gırtlağından tutularak arabanın üzerine yatırılan Batu’nun durumundan endişelenen eşi, can havliyle hızla lobiye kaçmak durumunda kalırken cep telefonunun şarjı olmaması nedeniyle otel telefonundan polisi aramak istedi.

Beş yıldızlı lüks otel müşterisi olarak korku ve panik içinde neye uğradığını şaşıran İrfan Batu’nun eşi, öte yandan yine otel güvenlik mensuplarınca polisi araması engellendi. Darp raporu alan İrfan Batu, karakola giderek şikâyette bulunduğu ve avukatlarını devreye soktuğu öğrenildi.

Otel Güvenlik mensuplarının hiç olmayacak bir sebepten müşteriyle didişerek hâdiseleri büyütüşü, o sırada orada bulunan ve gazetemize olayın gelişimini ayrıntıları ile anlatan diğer müşteriler tarafından da teyit edildi. (Kaynak: Kıbrıs Postası)