Türkiye’den KKTC’ye su temin projesi kapsamında getirilen su, Girne’de de dağıtılmaya başlandı, ancak kentteki bazı bölgelerde su konusunda hala sıkıntı yaşanıyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,suyun henüz Girne geneline verilemediğini 10-12 gün içinde sorunun çözümleneceğini söyledi.

BRT’ye açıklamada bulunan Güngördü, Geçiş süreci abonelik anlaşmasının imzalanmasının ardından,dağıtımda, önce bir süre elektirk konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle aksama yaşandığını dile getirdi.

Güngördü, bunun giderilmesiyle, suyun Girne’ye parça parça bölge bölge verilmeye başlandığını ifade etti.

Yukarı Girne, Aşağı Girne , Beylerbeyi, Doğnköy , Zeytinlik bölgelerinde , Karaoğlanoğlu ve Ozanköy’ün büyük bölümünde, herhangi bir su sıkıntısı yaşanmadığını dile getiren Güngördü, Karaoğlanoğlunun güneyinde kalan Karaman , Edremit köylerinde ve Ozanköydeki bazı sokaklarda sıkıntının devam ettiğini kaydetti.

Karaoğlanoğlu’nun , güneyinde kalan Edremit ve Karaman’da su sorununun devam ettiğini dile getiren Güngördü, bunun, bölgeyi besleyecek depolara Türkiye’den gelen suyun henüz ulşatırılamamasından kaynaklandığını belirtti.

Türkiyeden gelşen suyun Girneye kademe kademe verilmeye başlandığını anımsatarak, su sıkıntısı yaşanan Edremit-Karmi –Karaman bölgesinin deposuna, Türkiyeden gelen suyun ulaşması için 10 -12 günlük bir süreye ihtiyaç olduğunu ifade eden Güngördü, sorunlu bölgelerde halkın, su sıkıntısı nedeniyle haklı şikayetleri olduğunu belirtti.

Güngördü, kentte, Girne merkez, Beylerbeyi , Zeytinlik,- Doğanköy, Karaoğlanoğlu’nun Kuzeyi ve Ozanköyde sorunlu sokaklar dışında su dağıtımı konusunda herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti