Deniz Abidin

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel,  sınıf geçme sisteminin değişmesi nedeniyle okullarda disiplin suçlarının arttığını belirtti. Öğrenciler üzerinde yaratılan tahribatın disiplin suçlarının farklılaşmasına ve 2-3 kat artmasına neden olduğunu söyleyen Gökçebel, suçlarla baş edilemez duruma gelindiğini kaydetti. Gölçebel, "Sınıf geçme sisteminin değişmesiyle okullarda disiplin suçları arttı. Lefkoşa Türk Lisesi 255, Erenköy Lisesi 150, Namık  Kemal Lisesi 150, Cumhuriyet Lisesi 50 ve Mehmetçik Ortaokulu 50 olarak bu yıl disiplin suçunda artış gösterdi" diye konuştu. Gökçebel, aynı sınıfta 14 yaşında çocuk ile sınıf geçirilen 19 yaşında ilgisiz bir öğrencinin yan yana oturduğunu ifade ederek, sınıflarda ders işlenemez bir durumun yaratıldığını savundu.

"Siyasilere yeni bir rant kapısı yaratılıyor"

Öğrenciler ve velilerin hiçbir çabaya girmeden yıl sonu siyasilerden medet umar pozisyona getirildiğine dikkat çeken Gökçebel, bu durumla siyasilere yeni bir rant kapısı yaratıldığını ve her yıl aynı beklenti ile bu yolsuzluğun normalleştirildiğini söyledi.

"Öğretmene psikolojik taciz yapılıyor"

Gökçebel şunları söyledi, "Göç Yasasına mahkum edilerek hakları ve çalışma koşulları ağırlaşan öğretmen,  köleleştirilmek isteniyor.  Öte yandan,  öğretmenin verdiği not Bakanlar Kurulu tarafından değiştirilerek öğretmene psikolojik taciz yapılmaktadır. Öğretmen değersiz ve iş bilmez konumuna getirilmek isteniyor. Sınıf geçme sistemi değiştirildiği için okullarda planlama yapılamaz durumu yaratılmaktadır. Sınıflar öğrencileri sığmaz, öğretmen eksiklikleri yıl sonuna kadar devam eder duruma geldi"

"1500'e yakın öğrenci üniversitelere müşteri yapıldı"

Gökçebel, okul alanlarının ergonomik olmaktan çıkarıldığını, atölyelerin sığmaz duruma geldiğini ve okulların yaşam alanı olmaktan çıktığını kaydetti. Gökçebel, geçen yıl 1500'e yakın  öğrencinin geçirilerek üniversitelere müşteri yapıldığını  belirterek, ara eleman yetişmesinin engellendiğini savundu. Gökçebel, "Aksaklıkların üzeri  siyasi kararla her yıl örtülüyor. Öğrencilerin yaratıcılıklarını öldüren, hayattan koparan, desteksiz bırakan, heba eden, geleceklerini çalan yanlış eğitim sisteminin devam etmesi sağlanmaktadır"diye konuştu.