GÜKAD’ın düzenlediği, Evren Demirbilek'in sunumuyla “Sayılarla Dün Bu Gün Güzelyurt" konulu bilgilendirme toplantısı dün akşam yapıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre  toplantıda,  “Güzelyurt ve Lefke insanının sistematik olarak üretici olmaktan koparıldığı, Güzelyurt beldesinin devlet eliyle terk edildiği, bölge insanın hükümetlerden üvey evlat muamelesi gördüğü” ifade edildi.

Toplantıyla ilgili bilgi verilen açıklamada, özellikle 1992 ve sonrasında bölgeden göçlerin artığı belirtilerek, nüfus sayımı istatistiklerine yer verildi.

“Güzelyurt Kalkınma Projesi", "Güzelyurt Turizm Gelişme Projesi" ve "Bölgesel Emirname Projesi"nin güncellenerek uygulanması gerektiği kaydedilen açıklamada,  bölgenin yeni enerji alanlarına ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

Bölgede sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlara da değinilen açıklamada, kent merkezinde 24 saat hizmet vermesi gereken sağlık ocağının 8 saat ayakta tedavi hizmeti verdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Tüm projeler revize edilip hayata geçtiği takdirde, Güzelyurt olası çözüm fırsatında federatif kent olma şansına sahip önemli bir coğrafyadır. Kentin rekabet edebilirlik gücü artırılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.