Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Ulaşılacak bir çözüm sonrasında, Türk veya Rum fark etmez, anaların evlat acısını yeniden yaşayacağı bir ortam yaratılmamasını dilerim” dedi.

Denktaş Vakfı,  TMT yemini eden ilk kadın unvanına da sahip, Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nün kurucusu Güner Necat’ı “yılın annesi” ilan etti ve ödül Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen özel gecede takdim edildi. Ödül, sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamayan Güner Necat adına yeğeni Nilay Necat’a verildi.

Gecede, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlatan sinevizyon gösterimi de yapıldı.

MÜCADELENİN MİMARI…

Gecede konuşan merhum Rauf R. Denktaş’ın oğlu, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, babasıyla gurur duyduğunu anlatırken şunları söyledi:

“Rauf Denktaş, Osmanlı’nın son askerini adadan çıkarken gören ve torununa ‘ben gidişlerini gördüm, sen geleceklerini göreceksin’ diyen Şeherli Mehmet’in torunu; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra İngiliz döneminde adada Türk bayrağının yasak olduğu günlerde dört evladını yanına alıp Türk bayrağının dalgalandığı tek yer olan Türkiye Konsolosluğu’nun önünden geçerken fes çıkararak bayrağı selamlatan, evinin iç avlusunda dönemin aydınlarını toplayarak zeytin ağacı üzerine Türk bayrağını asıp fısıldayarak İstiklal Marşı’nı okuyup saygı duruşunda bulunan Hâkim Raif Efendi’nin oğludur. Rauf Denktaş altı çocuk sahibi olmasına rağmen, tüm Kıbrıslı Türkü evladı, kardeşi gibi görmüş büyük bir mücadelenin mimarıdır.”

Denktaş, Rauf Denktaş’ın bıraktığı en büyük miras olan KKTC’ye daha da sıkı sarılarak, daha iyiye gitmek için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini de söyledi.

1462893502.jpg

EVLAT ACISI EN BÜYÜK ACI…

Evlat acısının dünyanın en büyük acılarından biri olduğunu da vurgulayan Serdar Denktaş, “Böyle bir acıyı Allah düşmanımıza vermesin” dedi. 

Denktaş, şunları kaydetti:

“Bu toprakların vatan toprağı kalması için evladını buraya gönderen Mehmetçik analarının, bu topraklarda varoluş mücadelesi göstererek Türklüğün devamı için canını vermekten çekinmeyen Mücahit annelerinin, dünyanın herhangi bir yerinde bağımsızlık uğruna devletini, vatanını korumak uğruna şahadet mertebesine ulaşanların annelerinin ve hatta bu ülkede Kıbrıs Türk halkının varlığını yok sayıp bizleri yok etmek için Rum yetkililerinin ortaya koydukları siyasete kanarak ölen, dolayısıyla Güney’deki evladını kaybetmiş annelerin de ellerini saygıyla öpüyorum.”

Evlat acısını en üst seviyede anaların yaşadığına vurgu yapan Denktaş, “Ümit ederim çözüm olacak umuduyla görüşmeler devam ederken, ulaşılacak çözüm sonrasında ne bir Kıbrıslı Türk ne de Kıbrıslı bir Rum’un ölmesini gerektirecek ortam yaratılır. Çünkü o acıyı en çok analar yaşar” diye konuştu.

Törende hazır bulunan annesi Aydın Denktaş’ın Anneler Günü’nü de duygusal sözlerle kutlayan Serdar Denktaş, “Mücadele günlerinde bir yandan babamı yalnız bırakmayan, öbür yandan evde bize hem analık, hem babalık yapan, üç evladını kaybetmesine karşın o mücadeleci ruhunu hiç kaybetmeyen çilekeş anacığımın ellerinden öpüyorum. Allah seni bize bağışlasın. Allah sana uzun ömür versin” diyerek elini öptü.

MÜCAHİTLERİN YARASINI SARDI…

Denktaş Vakfı Kurucu Başkanı, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yılın annesi seçilen Güner Necat hakkında bilgi verirken de, “var oluş mücadelesinde aktif katılımından ötürü evlat sevgisini tatma fırsatını yakalayamadığını ancak yüzlerce yaralı mücahidin yaralarını sarıp onları koruduğu için hem ana, hem bacı, hem de kardeş olduğunu” anlattı.

Denktaş, “O büyük mücadele günlerinde yaralanan, hasta olan mücahide koşturarak aslında o dönemin parlayan güneşi oldu. Denktaş Vakfı olarak ‘Yılın Annesi’ ödülüne Güner Necat’ı bu nedenle layık gördük” dedi.

1462893465.jpg

ÖZEN: “TARİH YAZAN RAUF DENKTAŞ’I YAŞATACAĞIZ”

Vakıfın çalışma ve faaliyetlerini anlatan Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Özen de, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın inançlı, mücadeleci, çalışkan, yılmaz bir dava avukatı olmasının yanı sıra korkusuz ve cesur bir lider olduğuna vurgu yaptı.

Özen, “Yoktan var eden ve devlet kuran, tarih yazan Rauf Raif Denktaş’ı unutmayacak, yaşatacağız” diye konuştu.

ÖDÜL AYDIN DENKTAŞ’IN ELİNDEN

Etkinlikte, Yılın Annesi ödülünü Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş takdim etti.

Gecede, Denktaş Vakfı’na katkı yapan kurum ve kuruluşlara da Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş tarafından plaket takdim edildi.

1462893478.jpg

1462893514.jpg