UBP’den yapılan açıklamaya göre Tüzük Komitesi üyesi Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, cumartesi günü yapılacak tüzük kurultayına çağrı amaçlı açıklamasında, kadının toplum ve aile içindeki yeri ve öneminin çok büyük olduğunu belirterek, “Elbette son zamanlarda cinsiyet eşitliği bağlamında bir takım haklar ve değerler verilse de siyasette, özellikle de siyasetin karar alma noktalarında istenilen seviyeye ulaşılmadığı yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

Kadın elinin değdiği her yerde farklılığın hissedildiğinin herkesçe kabul ve teslim edildiğini belirten Gürçağ, ülke nüfusunun ve ona bağlı seçmen sayısının nerdeyse yarısını oluşturan, diğer yarısını da yetiştiren kadınların, siyasette hangi oranda aktif ve etkin olduklarının sorgulanması ve değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürçağ, cumartesi günü partililerin onayına sunulacak reform nitelikli yeni tüzükte,  kadınlara verilen önemin tüm siyasi partilerde de dikkate alınmasını ve Kıbrıs Türk kadınına hak ettiğinin teslim edilmesini temenni etti.

Gürçağ, şunları kaydetti:

“Partimizin parti meclisi ve genel yönetim kurulunda milletvekillerinin ve belediye başkanlarının ağırlığına eşit temsiliyet  elde edecek kadınlarımızın, özelde partimiz genelde ülke siyasetine yeni sinerji kazandıracağına yürekten inanıyorum.

Çok uzun süreden beri başka siyasi partilerin çeşitli platformlarında yer almasına rağmen böylesi önemli kararın, ilklerin partisi UBP’de alınması bizler için onur ve gurur vericidir. Herkes düşünmüş, konuşmuş olabilir ancak esas olan hayata geçirebilmektir.

Tüzüğümüzün, partimize,ülkemize ve ülke siyasetimize hayırlı olmasını dilerim.”