Ceren ERCİH 

 Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken engelli bireylerin oy kullanımına yönelik hala, herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen Hacımehmet, bunun bir hak ihlali olduğunu kaydetti. 

“ENGELLİNİN OYUNA SAHİP ÇIKILMIYOR” 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında engellilerin oy kullanımına yönelik hükümet tarafından çalışmaların yapılmadığını söyleyen Hacımehmet, engelli bireylerin demokratik hakkına sahip çıkılmadığını şu sözlerle kaydetti; “Ben geçmişte iki defa milletvekili adayı oldum. Ama ne yazık ki çoğu engellimiz bana oy vermek için oyunu kullanamadı. Dolayısıyla bu ülkede bizim zümremizin herhangi bir oyuna dahi sahip çıkılmıyor, oyuna sahip çıkılmıyor. Biz bunun peşindeyiz. Bu çok önemli bir konudur.” 

“SOSYAL DEVLETİN GEREKSİNİMİ YERİNE GETİREBİLİYOR MUYUZ?” 

Sandığa yansımayan oyların da olduğunu hatırlatan Hacımehmet, sosyal bir devlet olmanın yükümlülüklerinin yerine getirilmediğini savundu. Hacımehmet; “Sosyal bir devlet olduğumuzu iddia ediyoruz. Sosyal devletin gereksinimi yerine getirebiliyor muyuz? Bir kere bunu irdelememiz lazım. Biz eğer ki engellimizi sandığa taşıyamıyorsak bu her konuda olduğu gibi bütün haklarını ellerinden almış oluruz. Çünkü sizin 5 yılda bir oy verme hakkınız vardır. Bunu da kime verirsiniz? Size haklarınızı koruyacak, hak hukuk adaleti sağlayacak kişileri seçmekle mükellefsiniz” dedi. 

“ENGELLİLERİN OY KULLANMASI İÇİN BÜTÜN SORUMLULARIN DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR” 

Sedat Hacımehmet, bölge belediyeleri ve muhtarlıklara, bölgedeki engellilerin oy kullanması için şu sözlerle çağrıda bulundu; “Benim buradan çağırım şudur; gerek bölge belediyeleri hatta muhtarlıktan da başlayarak bölgedeki engellilerin oy kullanması için bütün sorumluların devreye girmesi gerekiyor.” 

“ENGELİNİN DE SİYASİ GÖRÜŞÜ VARDIR” 

Engelliler Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, son olarak şu sözleri kaydetti; “Bölgede seçim sandığının olduğu yerde muhtardır, sandık görevlileridir siyasi patenti ne olursa olsun hiç kimseyi bu şekilde yargılamamak gerekiyor. Çünkü bir engellinin de siyasi görüşü vardır, gidip sandıkta oyunu kullanmak isteyecektir. Önemli olan o kişinin o oyunun o sandığa düşmesidir. Kimseyi dışlamanın bir anlamı yoktur bu bize yakışmaz.”