Ceren ERCİ 

“HALKIMIZI SUSUZ BIRAKTIK” 

1974 yılından itibaren su kuyularının elektrik ücretlerine yönelik bir talep olmadığının altını çizen Namsoy, “Yaklaşık bir haftadan beridir Lapta’daki içme suyu kuyularının ve elektriklerinin kesik olmasından dolayı halkımıza su verememekteyiz. Bu konu birkaç ay öncesinden beri devam etmektedir. Birçok çalışma, birçok görüşme gerçekleştirdik. 1974’den beri talep edilmeyen su kuyusu elektrik ücretleri konusunda, belediyemiz borcu üstlenmiştir. Ancak kırk yılda talep edilmeyen elektrik borcu, son birkaç yıldır, özellikle de belediyeyi zan altında bırakmak adına talep edilmektedir. Bunun ise sebebi, Su Dairesi’nin de özelleştirilmesinin gündeme gelmesidir. Yıllardır yapılmayan uygulamanın bedelini, Lapta halkına ödetiyorlar.” şeklinde konuştu. 

“GEREĞİ YAPILMADI” 

Elektriklerin sürekli olarak kesilmeye başlandığını kaydeden Namsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli olarak elektriklerimizi kesmeye başladılar. İlk elektrik kesintisinde 10 gün su alamadık ve o dönemde Sayın Hamit Bakırcı tarafından makamına davet edildik.Orada haklılığımızı kanıtladık. Sayın bakan bize doğru yolda olduğumuzu belirtti ve kendisinin müdürleri tarafından yanlış yönlendirildiğini bu konuyu bakanlar kuruluna götürüp çözeceğini vurguladı. Bu konu ile ilgili elektrik yönetim kurulu başkanına da bilgi verilmiştir. Elektriklerimiz tekrar açıldı ancak bu arada bakan değişikliği oldu. Geçtiğimiz hafta itibari ile yine elektrik kesintisi oldu. Çünkü su dairesi gerekli aktarmayı herhalde ilgili bakana aktarmadı ve gereği de yapılmadı. “ şeklinde konuştu. 

“HALKA KARŞI DUYARSIZLAR” 

Namsoydurumun, bu şekilde meydana gelmesinden sonra kendisinin yeni bakandan bu konuyu çözmek adına randevu talep ettiğini ancak yoğunluktan dolayı randevularının geri çevrildiğini şu sözlerle aktardı; “Randevu talep ettiğim zamanda konunun su olduğunu ve elektriklerden dolayı kesik olduğunu da belirtmeme rağmen,üç gün sonra bize bir cevap geldi. Bakan yoğunluğundan dolayı bize randevu veremeyeceğini belirtti ve müdürleriyle görüşmemiz tavsiyesinde bulundu. Bu ilgili bakının halka karşı duyarsızlığının bir kanıtıdır. Çünkü burada susuz olan halktır.” 

“ÇEKİNDİKLERİ BİR ŞEY OLMUŞ” 

Önceleri Akdeniz içme suyu kuyularının elektriğinin kesildiğini kaydeden Namsoy, bir gün sonra da elektriğinin tekrardan bağlandığını belirtti ve devam etti: “Demekki burada çekindikleri bazı şeyler olmuştur. Çünkü o tesislerin elektrik kurumuna borcu bulunmaktadır. Bu randevu talebimize Sayın Bakan onay vermediğinde, avukatımıza talimatımızı verdik ve konu hakkında yasal işlem başlatmasını önerdik. Konu mahkemede görüşülmüştür.” şeklinde konuşan Namsoy sözlerine şöyle devam etti; “Bizim belediyemize ait faturalanan 40 yakın abonemiz bulunmaktadır. Ayda 30 bin liraya yakın meblağı düzenli olarak ödemekteyiz.Elektrik ve su dairesi bize baskı yaparak,borçları belediyemiz adına üstlenip halkımızın sırtına yüklememiz için belediye ofislerimizin de elektriğini kesti. Bir haftadan beridir belediye binasında hiçbir borcuolmamasına rağmen jeneratörlerle çalışıyoruz.” 

“BUGÜN HER İKİ DAVAYI DA KAZANDIK” 

Namsoy sözlerinin devamında ara emri için belediye avukatına talimat verdiklerini ve durumun mahkemeye taşındığını ifade etti. Namsoyşunları kaydetti; “Su dairesine ait olan motorlardaki elektrik ücretleri konusunun, elektrik dairesi ile istişare edilip de çözülmemesinden dolayı,Lapta’da yaşayan halkın mağdur edildi.Bölgede sağlık koşullarının bozulmaya başlayacağını dile getirerek ikinci bir ara emrinide kuyulara yönelik yaptık ve bugün her iki davayıda kazanarak hem ofislerimizin hem de içme suyu kuyularımızın mahkeme celbini ara emri sayesinde sağlamış olduk.” 

“YAŞANILAN SUSUZLUKTAN DOLAYI HALKIMDAN ÖZÜR DİLERİM” 

Namsoy sözlerinin sonunda halka seslendi ve sözlerini şöyle tamamladı; “Ben halkımıza belediyenin sorumluluğu olmamasına rağmen bir haftadan beridir yaşatılan bu susuzluktan dolayı özür diliyorum.”