Gönyeli ’de 15 Nisan’da uyuşturucu ile yakalanan zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’na uyuşturucu sattığı gerekçesiyle aranan zanlı Arzu Yazıcı’nın, zanlı Cengiz Deniz’in evinde olduğunun tespit edilmesi üzerine söz konusu eve giden polis ekipleri orada hem Yazıcı’yı bulmuşlar, zanlı Cengiz Deniz’in tasarrufunda da uyuşturucu madde ile cinsel gücü artırıcı kaçak hap ele geçirmişlerdi. 

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Çavuşu Ahmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, 14 Nisan’da Gönyeli’de yakalanan zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’na uyuşturucu madde sattığı gerekçesiyle aranan zanlı Arzu Yazıcı’nın zanlı Deniz ile kaldığını öğrendiklerini söyledi. Polis, zanlı Deniz’in evine mahkeme emri gereği arama yapılmak üzere16 Nisan saat 20.30 sıralarında gidildiğini, polis ekibini fark eden Cengiz Deniz’in ise ikametgâhın penceresinden, boş araziye paket attığının görüldüğünü söyledi.

Polis, zanlının eve girilerek yakalandığını ve huzurunda yapılan incelemede paket içerisinde, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 6 gram ağırlığında madde ve içerisinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan bir adet ucu yanık sigara olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Polis evde yapılan aramada ise ayrıca 133 adet cinsel gücü artırıcı olduğuna inanılan hap, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan kâğıt ve iki adet sigara paketi daha bulunarak emare alındığını söyledi. Polis Memuru Ahmet Bayram, meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, zanlının gönüllü ifade ile kontrol maksatlı kan ve idrar örneği vermediğini belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Huzurundan verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.