Ceren Ercih

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın büyük güçlükler içerisinde göreve başladığını, ancak işlerin de her geçen gün düzeldiğini kaydetti. CTP’nin kendi içerisinde sorunları bulunduğunu ve parti içerisinde tepkiler olduğunu savunan Hüdaoğlu, “Umarım bu tepkiler CTP’yi tekrar özüne döndürebilir” dedi. Konuşmasında göç yasasına da değinen Hüdaoğlu, halk ile hükümetin zıt görüşler içerisinde olduğuna dikkati çekti. 

Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programına katılarak önemli açıklamalarda bulunan Hüdaoğlu’nun,konuşmalarından öne çıkan detaylar şöyle…

“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ” 

“ Mehmet Harmancı genç bir ekiple çıkıp çok büyük bir başarı elde etti. Büyük güçlükler içinde göreve başladı. Mehmet arkadaşımız da biz de parti olarak kesinlikle bir enkaz edebiyatı yapmıyoruz. Bizim görevimiz toplumun daha ileriye nasıl gidebileceğini bulmaktır ve görüyorsunuz şuana kadar da çalışmalar tıkır tıkır gidiyor. Grev söylemlerinden uzak her geçen gün daha iyi bir hizmet alan Lefkoşa oluşuyor.” 

“RENK DEĞİŞTİ AMA UYGULAMALAR AYNI” 

“Bizim gördüğümüz kadarıyla uygulamalarda çok büyük farklılıklar yok. Geçmişte de insanlar haklarını alabilmek için eylem yapıyor sonrasında da söz alıyordu. Şu anda da görüyorsunuz ki , NarenciyecilerBirliği eylem yapmadan, haklarının alınacağına dair söz alamıyor. Süt üreticileri, çalışanlar aynı şekilde. İnsanlar açlık grevine gitmek zorunda kaldı ve öyle söz alabildiler. İnsanlar eylem yaparak normal haklarını almaya çalışıyorlar. Demek ki isim değişti, renk değişti ama uygulamalar çok değişmedi.” 

“ROLLER DEĞİŞİYOR” 

“Göç yasası ile ilgili şu anda ki hükümet diyordu ki; ‘ biz iktidara geldiğimiz zaman uluslararası yasaya aykırı olan bu yasa değişecek ve bu kabul edilemez bir olaydır.’ Muhalefetin ya da güçlerin durumuna göre roller değişiyor.” 

“CTP ÖZÜNE DÖNMELİ” 

“Sanki Meclis Maliye Bakanlığı’nın altındaki bir odaymış gibi algılanıyor. Maliye gösterilirse biz ona göre bu yasayı düzeltir ve ya bu adaletsizliği düzeltiriz noktasına geliyor. Dolayısıyla, öyle gözüküyor ki,CTP’nin de kendi partisi içinde sorunlarI var. Bugüne kadar söylediklerinin tam tersine düştüğü için ciddi tepkiler var. Umarım bu tepkiler CTP’yi tekrar özüne döndürebilir.” 

“HALK İLE HÜKÜMET ZITLIK İÇERİSİNDE” 

“Yurt dışında yapılan şovlar, hükümet kanadı ile ilgili, makam araçları gibi, toplumun birincil ihtiyaçlarının üstüne çıkan gereksiz harcamaları da görüyor bu toplum. O zaman da deniyor ki; ‘buna geldiği zaman sen hükümet olarak hiçbir tasarruf yapmıyorsun, savuruyorsun ama asgari ücrete geldiği zaman bin 457 TL’lik bir maaşı insanlara net olarak verip, geçin’ nasıl olacak bu zıtlık içerisinde? Bir tarafta sıcak sudan soğuk suya gitmeyen eller, diğer tarafta sıcağı görmeyen eller…”