300 gram uyuşturucu davasından yargılanan Hasan Sarı’ya 3 yıl hapislik verildi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 27 Ekim 2014 tarihinde 324 gram “sentetik cannabinoid” türüm uyuşturucu madde tasarrufu yaptığı gerekçesi ile tutuklanan Hasan Sarı’nın davası dün sona erdi.

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, 27 Ekim 2015 tarihinde Malik Toran isimli şahsın sanığı arayarak, sanığın abisinin mandırasına bonzai koyduğunu ve kontrol etmesini istediğini söyledi. Sanık Hasan Sarı’nın aynı tarihte abisinin mandırasına giderek uyuşturucu maddeyi gördüğünü ve poşeti olduğu yerden aldığı esnada, olayı ihbar alıp pusuda bekleyen Narkotik Şube ekiplerine suçüstü yakalandığını anlatan Mesutoğlu, sanığın polislere “ben sadece içiciyim, paketleri Malik’e verecektim,0 hayatım yandı” şeklinde izahatta bulunduğunu söyledi.

Bir türlü kurtulamadı

Mesutoğlu, sanık avukatının, müvekkilinin defalarca uyuşturucu batağından kurtulmaya çalıştığını ancak sürekli tehdit edildiği için bir türlü kurtulamadığını söylediğini kaydetti. Sanığın işlemiş olduğun suçun çok ciddi ve ağır suç türleri arasında olduğunu söyleyen Mesutoğlu, huzurlarındaki meselede uyuşturucu türünün “sentetik cannabinoid” olan uyuşturucu türleri içerisindeki en ağır türlerden olduğunu, miktarın ise 324 gram gibi azımsanamayacak bir miktar olduğunu belirtti. 

Sanığın Malik Toran’ın talimatı ile böyle bir suçu işlediğini anlatan Mesutoğlu, tehdit edilse dahi sanığın polise gidip durumu bildirmesinin gerektiğiniği, sanığın  “bana bir şey olmaz veya kimse bana yardım edemez” mantığı ile hareket etmesinin kabul edilemeyeceğini aktardı.

Polise yardımcı oldu

Sanığın tahkikat sonuna kadar polise yardımcı olduğunu ve Malik Toran’ın yurt dışına kaçsa da, isim bazında  tespit edilmesini sağladığını belirten Mesutoğlu, yine sanığın mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiklerini söyledikten sonra sanığı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.