Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Haspolat İlkokulu Müdiresi Elçin Altan’ın okulda görev yapan öğretmenlere kaba davrandığını, baskı uyguladığını iddia ederek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu konuda hemen soruşturma başlatmaya çağırdı.

Okul yönetiminden sadece öğretmenlerin değil, velilerin de şikâyetçi olduğunu, bu konuda imza da toplandığını kaydeden Elcil, “Eğer bir okulda öğretmenler, veliler, kantinci, hademeler ve çalışanlar okul yöneticisinden şikayetçiyse, burada bir sorun var demektir. Bu sorunu çözmek Milli Eğitim Bakanlığı’nın yükümlülüğüdür” dedi.

Sendikanın bu okulda “sivil itaatsizlik” kararı aldığını da belirten Elcil, “Eğitim Bakanlığı sorunu çözene kadar öğretmenler, müdürün verdiği görevleri yapmayacak, otoritesini tanımayacak” ifadesine yer verdi.

Haspolat İlkokulu’nda greve gidip eğitimin aksamasını istemediklerini de vurgulayan Şener Elcil, “Öğretmenlerimiz yasada belirtilen sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirecek, eğitimin nitelikli şekilde verilmesi için her türlü özveri ortaya koymaya devam edecek” dedi.

Elcil, sivil itaatsizlik konusundaki sendikal kararın, Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili adım atıncaya kadar sürdürüleceğini söyledi.

1452257636.jpg

HASPOLAT İLKOKULU ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

KTÖS Genel Sekreteri Elcil ile sendikanın Yönetim Kurulu üyeleri bugün Haspolat İlkokulu’nda görev yapan öğretmenlerin de katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Haspolat İlkokulu önündeki basın açıklamasında konuşan Elcil, Haspolat İlkokulu’nun 17 öğretmen, bir müdür ve 210 civarında öğrenciyle faaliyette olduğunu söyledi.

Okulda geçtiğimiz yıldan bu yana sorun yaşandığını dile getiren Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunun çözümü için herhangi bir adım atmadığını savundu.

“17 ÖĞRETMENİN 17’SİNE DE BASKI UYGULUYOR”

Haspolat İlkokulu’na tayin alan söz konusu müdürün daha önce Gönendere Şehit Salih Terzi İlkokulu’na da soruna neden olduğunu öne süren KTÖS Genel Sekreteri Elcil, şunları belirtti:

“Okulumuzda 17 öğretmen var. Bu müdür 17 öğretmenin 17’sine de sürekli kaba davranıyor, mobbing ve baskı uyguluyor.  Bu konuyu defalarca Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine aktardık. Eğitim Bakanlığı yetkilileri önce olayı geçiştirmeye çalıştı, ardından okula gelip toplantılar yaptı ama bugün oldu okulla ilgili kapsamlı bir soruşturma, müdürle ilgili kapsamlı bir kovuşturma yapılmadı.

İyi niyetli uyarılara rağmen okul müdürü davranışlarını düzeltmedi. ‘İdare edin gitsin’ havasıyla bu işin bir yere varması mümkün değil.”

1452257635.jpg

“100 CİVARINDA VELİ İMZASIYLA MÜDÜRÜN BU OKULDA KALMAMASI İÇİN ORTAYA BİR TAVIR KOYDU”

Okul Müdürü Elçin Altan’dan sadece öğretmenlerin şikayetçi olmadığını da kaydeden Elcil, şunları söyledi:

“Velilerin de okul müdürüyle ilgili ciddi şikayetleri var. 100 civarında veli imzasıyla müdürün bu okulda kalmaması için ortaya bir tavır koydu. Bu okulda grev yapıp eğitimin aksamasını istemiyoruz. Dolayısıyla Eğitim Bakanlığı bu müdürle ilgili tedbir alıncaya kadar öğretmenlerimiz okul müdürünün vereceği görevleri yapmayacak, tavırlarına cevap vermeyecek. Derslerine girip sorumluluklarını sonuna kadar yapacak ama okul müdürünün otoritesini tanımayacak. Bu sendikal bir karardır. Eğitim Bakanlığı bu konuyla ilgili tavır ve tedbir alana kadar bu eylem sürecek.

Umarım Eğitim Bakanlığı kısa zamanda bu konuyla ilgili çözüm üretir. Öğretmenine, öğrencisine, velisine iyi davranış içinde olmayan, mobbing uygulayan, aşağılamayla hareket eden bir okul yöneticisinin bu okulda görev yapmasına müsaade etmez.”

image1-(32).jpg

image2-(16).jpg