Kuzey Kıbrıs’taki hasta hakları ihlallerinin azaltılması, hastaların onur ve kişilik bütünlüğünün temel insan haklarına uygun olarak korunması ve Kıbrıs Türk toplumundaki hastaların yaşam kalitelerinin geliştirilmesini amaçlayan “Hastanın Sesi” Projesi tanıtıldı.

Evrensel Hasta Hakları Derneği (EHHD) ve İtalya merkezli sivil toplum örgütü Aktif Yurttaşlık Ağı tarafından yürütülen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin tanıtımı Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği lokalinde yer aldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, 2013 yılında yapılan çalıştay üzerine hazırlanan raporda, ülkede “kalıcı bir sağlık politikasına ve stratejiye, Hasta Hakları Yasası da dahil olmak üzere yeni sağlık yasalarına, etkin bir denetime, sağlık hizmetlerinin yeniden organizasyonuna ve sağlığın finansmanı için yeni mali kaynaklara ihtiyaç duyulduğunun” belirtildiğini ifade etti. İmge, Hastanın Sesi Projesi’nin de Sağlık Çalıştayı Raporu’na dayanılarak hazırlandığını ifade etti.