Deniz Abidin

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Yeni Bakış'a yaptığı açıklamada, yeni kurulan KKTC Küçük Baş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği'ni eleştirdi. Naimoğluları, derneğin, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'ni susturmak amacıyla kurulduğunu iddia etti.

“Bu dernek bize karşı kurulan bir dernektir” diyen Naimoğluları, “Siyasi parti mensubu, Veteriner Dairesi memurları biraraya geldiler, beni susturmak için dernek kurdular. Sesimizi kısmak, gücümüzü engellemek istiyorlar. Bugün altı kişi birleşerek bir dernek kurabiliyor. Dernekler Yasası'nın değişmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Amaç üreticiyi bölmektir"

KKTC Küçük Baş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği, birileri tarafından yönlendirilmiş kişilerden oluştuğunu ileri süren Naimoğluları,

Bir tanesi belediye başkan adayıdır. Başkanlık yaptığım süre zarfında açılıp kapanan birçok dernek, birlik gördüm ben. Önceleri 15 kişiyle dernek kurulurdu, şimdi 6 oldu. Ancak, bu siyasilerin işine geliyor. Amaç üreticiyi bölmektir” açıklamalarında bulundu.

“Siyasetle sivil toplum örgütü yönetilemez”

Kendilerinin 3 bin 500 küçükbaş, bin 500 de büyükbaş hayvana sahip olduklarını ifade eden Naimoğluları, “Yani burada amaç önemlidir. Üreticimiz bunların amacını biliyor. Siyaseti karıştırmak doğru değildir. Siyasetle sivil toplum örgütü yönetilmez. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Naimoğluları, "dikkate almıyoruz, üretici de almıyor" şeklinde konuştu.

"Su minimum seviyede fiyatlandırılmalı"

Türkiye ile imzalanan su anlaşması konusunda da açıklamalarda bulunan Naimoğluları, ihaleye çıkılacağından suyun kullanıma geçeceği sürecin ne kadar alacağının belli olmadığını belirtti. Naimoğluları, "Bugün İsrail'de denizden su arıtılarak hayvancıya veriliyor. Bizde hiçbir işlemden geçmeden kullanıma verilecek. O nedenle suyun minimum seviyede fiyatlandırılması, daha da maliyeti düşürerek üretim yapılabilmesi açısından biz üreticiler için önemlidir" dedi.

“Bugün hayvanlara acı su veriliyor”

Naimoğluları, su olmazsa üretimin olamayacağına vurgu yaparak, bugün hayvanlara acı su verildiğini, tarım ve hayvancılıkta su kullanımının önemli olduğunu hatırlattı.

Su konusunda çok gecikme yaşandığına dikkat çeken Naimoğluları şunları söyledi:

“Geçitköy'de minimum seviyede su vardır. Suyun kullanıma geçmesi bir süre daha zaman alacaktır. Ülkemizde kuraklık vardır. Artık bu aşamadan sonra hızlı hareket etmek gerekiyor. Suyun dağıtımının yapılmasına en kısa zamanda geçilmelidir. Biz hayvan üreticileri olarak kullandığımız kadar bedelini ödemeye hazırız"