Evrim Kamalı

İnter Gaz isimli işyerinde dağıtımcı olarak çalıştığı 2006-2008 yılları arasında 100 bin TL’yi aşkın para çaldığı gerekçesi ile 17 davadan yargılanan sanık İskender Sakaroğlu 3 yıl hapse mahkûm edildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın diğer davaları da dikkate alındı. İşlediği suçtan dolayı 7 yıl sonra toplamda 117 davadan yargılanan sanığın geç yargılanması lehine hafifletici etken olarak değerlendirildi.Sanık hakkında verilen kararı okuyan ağır ceza yargıcı Vedai Barkın, müstahdem tarafından sirkat suçunun yanı sıra evrak sahteleme suçlarını da işlediğini ifade etti.

Yargıç, sanığın dağıtımcı olarak çalıştığı 2006-2008 yılları arasında yüklü bir meblağ çaldığını ve çaldığı paralarla bet oynadığını ifade etti. Sanığın işyerinden çaldığı paraları tazmin etmediğini de kaydeden Yargıç, bu hususun ağırlaştırıcı etken olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Sanığın suçtan 7 yıl sonra yargılandığını, bu süre içerisinde düzenli bir işe girip çalıştığını ve davası tamamlanmadığı için 7 yıl belirsizlik yaşadığını belirten Barkın, sanık hakları bakımından bunun hoş görülemeyeceğini ve bu etkenin sanık lehine değerlendirdiklerini ifade etti.Barkın, sanığı yargılandığı 17 davadan 3 yıl hapse mahkûm ettiklerini ve kararda diğer davalarının da dikkate alındığını açıkladı.