Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, hükümeti eleştirdi.

Sendika ile hükümet adına Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile 12 Aralık tarihinde tarihlerle sınırlandırılan bir protokol imzalandığını, bakanın sorunun çözümü için seçim yasaklarına kalmadan hemen hareket edileceğini açıkladığını belirten Kapısız,  Başbakan’ın ‘Biz yapacaktık ama seçim yasaklarına takıldık’ şeklinde açıklamalar yapmasının “Hükümetin bakanlarının ne kadar samimi olduğunu” gösterdiğini savundu.

Yazılı bir açıklama yapan Kapısız, “12 Aralık 2014’te seçimlerin yapılacağı tarih belliydi. Hükümet bu seçim yasaklarının farkındaydı ancak hiçbir zaman protokolü uygulamak gibi bir niyetleri olmadığından gözü kapalı imzaları attılar. Protokol imzalandıktan sonra geçen 3 aylık sürede hiçbir adım atılmadı” iddiasında bulundu.

Başbakan’ın protokolün arkasında olduğunu ve tasarı hazırladıklarını söylediğini belirten Kapısız, “Bu hayali tasarı nerdedir? Madem ki böyle bir tasarınız vardı neden bizden sakladınız? Bizlere bu tasarıyı göndermeniz için ne yapmamızı bekliyorsunuz?” diye sordu.