Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla dün akşam ertelenen grevin ardından CTP-BG - DP-UG hükümetine seslendi.

HTKS Başkanı Cem Kapısız'ın yaptığı açıklamada, "Bu mağduriyetlerin tek sorumlusu sözlerini tutmayan sizlersiniz. Tekrardan söylüyoruz kendi imzasını tanımayan ve çalışanla dalga geçen emek düşmanı bir hükümete bundan sonra hiçbir fedakarlık ve tolörans gösterilmeyecek." denildi.

HTKS Başkanı Cem Kapısız'ın açıklaması şöyle:

"CTPBG-DPUG Hükümetine sesleniyoruz;

Önce “gelin anlaşalım” deyip protokoller imzalattırıyorsunuz sonra kendi bakanlıklarınızın yetkilileri bu protokolu tanımıyor ve reddediyor! Protokolde belirtilen tarihler geçtikten sonra Başbakan’a mektup yazıp uyarmamıza rağmen cevap bile verme gereği duymuyorsunuz. Bu umursamazlığın ardından grevle yüzleşince de  “neden grev yaptınız?”diye feryat ediyorsunuz!  Bir grev yasağı tebliğini bile yasaya uygun yapamıyorsunuz. Bu kadar tutarsızca bu kadar güvenilmez ve bu kadar ciddiyetten uzak bir yönetim şeklinin ancak Hükümetinize özgü olduğu kanatindeyiz. “Nasıl olsa sendika tepki çekmemek için grev yapamaz yapsa da yasaklarız” diye haraket ederek bizleri bu noktaya kadar getirdiniz. İktidara geldiğiniz günden bu yana (iki yıl dolmadan) “grev yasaklama rekoru” kırdınız. Toplam icraatlarınızın nerdeyse yarısı grev yasaklamakla geçti. Eğer imzalarınızın arkasında dursaydınız bu kadar insan mağdur olmayacaktı. Bu mağduriyetlerin tek sorumlusu sözlerini tutmayan sizlersiniz. Tekrardan söylüyoruz kendi imzasını tanımayan ve çalışanla dalga geçen emek düşmanı bir hükümete bundan sonra hiçbir fedakarlık ve tolörans gösterilmeyecek. Hükümetinizin gerekli düzenlemeleri yapması için 60 gün süresi vardır. Bu süre sonunda tekrardan burda olacağız. Bundan sonra tutmayacağınız sözleri verirken tekrardan düşünmenizi öneririz."