Güren TİLKİ
Yedidalgalı balıkçılar hükümetlere kızgın. Balıkçılar, 1976 yılından beri kendilerine barınak sözü verip tutmayan geçmiş hükümetleri eleştirdi ve balıkçılık yapamaz hale geldiklerini anlattı.

Yedidalga Balıkçılar Birliği Başkanı Erdoğan Şah, KIBRIS’a sorunlarını anlattı.
Şah, 1974 sonrası bölgede balıkçılık yapmaya çalışan bir grup insanın çok ciddi zorluklar yaşadığını belirtti.

“40 yılı aşkın süredir bölgede balıkçılık yapmaya çalışan arkadaşlarımız, gelen-giden tüm hükümetlerden sorunlarının çözüleceğine dair söz almaktadır, ama bugüne kadar sözünü tutan olmadı” diyen Şah, güç birliği oluşturmak amacıyla derneği kurduklarını aktardı.

Şah, şu anda Rum döneminden kalma küçük bir barınağı, kimlikle giriş yaparak kullanabildiklerini kaydetti. “Burası, kimlikle girilebilen tek barınaktır” diye yakınan Şah, “1976’dan beri her hükümet bize balıkçı barınağı sözü veriyor ve bu sözler tutulmuyor” dedi.

Şah, “Tek istediğimiz, bölge halkına ve ülkemize günlük taze balık sunmaya çalışırken, zorluk ve tehlikelerle karşılaşmamaktır” diye konuştu.

Güzelyurt-Lefke bölgesi balıkçılarının tüm hükümetlerden üvey evlat muamelesi gördüğünü iddia eden Şah, “Bize yıllardır ilgi göstermeyen hükümetler burada da ekmeğini denizden çıkarmaya çalışanların olduğunu artık anlamalıdır” dedi.

Derneğin, sorunlarını ilgililere aktarmayı hedeflediğini de kaydeden Şah, sorunlarına çözüm bulunmaz ve kendilerine verilen barınak sözü tutulmazsa, eylem yapacaklarını ekledi.