Bakanlar Kurulu’nda onaylanan su anlaşma metninin CTP PM tarafından “yeniden müzakeresinin” istenmesi UBP’yi gerdi. Eğitim bakanı Kemal Dürüst, “değişim istenmesi halinde” tavırlarının net olduğunu söyledi:

İPLER KOPMA NOKTASINDA

Son bakanlar kurulu toplantısında “alım garantili öneriye” ona veren kararın ardından, CTP’nin, “yine müzakere” kararı, UBP’nin hükümete duyduğu güveni bitirdi. UBP’li bakanlar ve milletvekilleri, “Karar değişirse, biz yokuz” dedi, hükümet artık pamuk ipliğine bağlı

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Hükümetin su konusunu aşarak, icraata yönelmesi için aylardır sabırla uğraştıklarını söyleyen Kemal Dürüst, “Gelip gelip CTP PM’ye takıldık. Bu hükümeti CTP PM yürütecekse, kabineye ne gerek var?” diye sordu

TAVRIMIZ NET: ÇEKİLİRİZ 

Dürüst, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, CTP’li bakanlardan üzerinde uzlaşılan ve bakanlar kurulunda onaylanan metnin teyidini isteyeceklerini belirterek, “Eğer bir değişiklik talebi gelirse, kesinlikle hükümetten çekiliriz. Bu kadar net” dedi

UBP’LİLER ÖFKELİ 

Ulusal Birlik Partisi’nde hafta sonu yaşanan Parti Meclisi’nin ardından ortaya çıkan kriz, UBP içerisinde bakan, milletvekili ve üst düzey yöneticileri öfkelendirdi. Parti içerisinde Özgürgün’e hükümetin sonlandırılması için ciddi şekilde baskılar gelmeye başlarken, Özgürgün’ün de artık hükümeti savunmaktan vazgeçtiği belirtildi.

“BU SUYU KURBAĞALARA BIRAKAMAYIZ”

UBP milletvekili Nazım Çavuşoğlu, su konusunda, “Su konusundaki ilk imzayı UBP atmıştır, bu utanılacak değil, övünülecek bir olaydır” dedi. Çavuşoğlu, “Gayemiz bu suyun bir an önce hayatla, insanla, toprakla buluşmasıdır. Bu suyu kavgayla geri gönderemeyiz. Temennimiz bu sorunun çözülmesidir. Biz bu tartışmalara taraf değiliz ama hükümet kanadına aktarılan yetkiler takibimizdedir… Bu suyu kurbağalara bırakamayız” dedi.

* * *

DP’LİLER AÇIK KAPI BIRAKTI

Hükümetin son bulması halinde Meclis aritmetiğine göre ihtimal dahilinde olan UBP-DP hükümeti de konuşulmaya başlandı.

DP Genel Sekreteri Hasan Taçoy ve DP milletvekili Hakan Dinçyürek, UBP-DP hükümetine açık kapı bırakarak “UBP-DP olur” mesajı verdi.

"BENCE BU MECLİSTEN BAŞKA BİR HÜKÜMET ÇIKAR"

Demokrat Parti Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, Havadis’e yaptığı açıklamada UBP-DP hükümeti için açık kapı bıraktı. Dinçyürek, “şu anda 39 tane milletvekili ile bir hükümet var. Yapamayacaklarına inanırlarsa istifa ederler. Yeni hükümet modellerinin konuşulması doğru değil. Hükümet istifa ederse yeni modeller konuşulur. Bence bu meclisten başka bir hükümet çıkar. Benim görüşüm bu doğrultudadır” diyerek isim vermese bile Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler hükümetine açık kapı bıraktı.