Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekiplerinin 30 Mayıs ve 8 Haziran tarihleri arasında Girne’de gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlar sonucu ele geçirilen 5 silah, 300 mermi ve uyuşturucu maddelerle ilgili tutuklu bulunan zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme; zanlılardan Bahadır Akkaya ve Mevlana Şems Çankaya’nın tutuklu yargılanmasına, Hasan Aşanlar ve Bülent Özkoçak’ın da teminatla serbest kalmasına karar verdi.

Mahkemeye olayla ilgili bilgileri aktaran polis, 30 Mayıs 8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonda Bahadır Akkaya’nın ev ve ofisinde yapılan aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot,bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü,  56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi,  229 adet 9 mm çapında canlı mermi, 9 adet av tüfeği fişengi, bir pompalı tüfek ve iki adet 7.65 mm silah bulunduğunu söyledi. 

Saklayan ve temin eden de yakalandı

Polis, suçla bağlantılı olarak, Hasan Aşanlar, Bülent Özkoçak, Mevlana Şems Çankaya, Asım Özkayım’ın da tutuklandığını söyledi. Polis, Özkayım’ın uyuşturucu maddeyi temin ettiğini, zanlılar, Aşanlar, Çankaya ve Özkoçak’ın ise silahları saklayan, temin eden şahıslar olduğunu belirtti. Zanlı Özkayım’ın önceki gün mahkemeye çıkarılarak 45 gün süre ile cezaevine gönderildiğini kaydeden polis, zanlılar Akkaya, Çankaya ve Özkoçak hakkındaki soruşturmanın da tamamlandığını söyledi. 

İşledikleri suçlar ciddi…

Polis, zanlıların işledikleri suçların ciddi suçlar olduğunu, yargılamadan kaçabileceklerini belirterek davaları görülünceye kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Mahkeme, zanlılar Çankaya ile Akkaya’nın tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken, zanlılar Aşanlar ile Özkoçak’ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, Özkoçak ile Aşanlar’ın yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, 15’er bin TL nakit teminat yatırmalarına, birer kefilin 50’er bin TL kefalet senedi imzalamasına ve haftada iki gün polise giderek imza atmalarına emir verdi.