Devrim DEMİR

Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından M.A.Z.T. ve A.M.H.M.’nin  birlikte kaldığı eve  düzenlenen operasyon sonucunda yaklaşık yarım gram Hint keneviri olduğu düşünülen madde ele geçirildi. Ele geçirilen maddeyle bağlantılı oldukları iddia edilen zanlılar dün Girne’de tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi Hacı huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekildi, 3 gün tutuklu kalmalarına emir verdi. 

Suçlarını kabul ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli  Polis Çavuşu Metin Düzener, zanlılar M.A.Z.T. ve A.M.H.M.’nin  Girne’de 11 Nisan tarihinde meydana gelen uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından gözaltına alındıklarını anlattı.

Düzener, söz konusu tarihte zanlıların Girne’de bulunan evlerinde yapılan aramada birlikte kaldıkları oda içinde yaklaşık yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan madde ele geçirildiğini söyledi.

Zanlıların verdiği gönüllü ifadede söz konusu maddeyi 3 içimlik olarak aldıklarını, iki içimliği birlikte içtiklerini ve bir içimliği de polis operasyonunda ele geçirildiğini ifade eden Metin Düzener, olayla bağlantılı aranan bir kişinin ve kayıp olduğuna inanılan emarelerin olabileceğine dikkat çekerek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.