İbrahim Diran

İsviçre’nin Mont Pelerin bölgesinde devam eden Kıbrıs müzakerelerinde  liderler dün gece de yaklaşık iki saat görüştü ve ardından birlikte yemek yedi.

Toprak düzenlemesiyle ilgili kriterlerin ele alındığı görüşmelere bugün de devam edileceği ve herhangi bir krizin söz konusu olmadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis arasında yerel saatle 18:00 sıralarında başlayan günün son görüşmesi, 20:15 sıralarında tamamlandı.

Görüşmede krizin söz konusu olmadığı , Cumhurbaşkanı Akıncı ve heyetin tamamının yoğun mesai içerisinde olduğu ve sürecin, taraflar arasında varılan mutabakat çerçevesinde devam ettiği öğrenildi.

Kaynaklara göre liderler bugün ilk toplantıda, üzerinde anlaşılan son aşamaya geçmek için kriterler üzerinde mutabakat arayışına devam edecek.

Kriterler üzerinde mutabakata varıldığı takdirde, beşli toplantının tarihinin belirlenmesi ile harita üzerinde kriterler esasında çalışılmasına eş zamanlı başlanacak.

İLK KEZ OTEL DIŞINA ÇIKTILAR… “BİR GÜN DAHA SABIR”

Liderler, eşleri ve ekipleri ile birlikte görüşme sonrasında Mont Pelerin yakınlarındaki Montrö kasabasında Cafe de Vigneros restoranda birlikte yemek yedi. Bu yemekle birlikte liderler, dört günden beri ilk kez görüşmelerin yapıldığı Mirador otelden çıkmış oldu.

Cumhurbaşkanı Akıncı restorana girerken, yağmur altında açıklama isteyen gazetecilere, “Bir gün daha sabır” dedi.

1478812797.jpg

1478812925.jpg

1478812847.jpg