İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavların ilk oturumu tamamlandı. Saat 14.00’te başlayacak ikinci oturumun ardından sınav sonuçları Kamu Hizmeti Komisyonu web sayfasından yayınlanacak.

Kamu Hizmeti Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, her branşın iki ayrı oturum şeklinde yapılacağı sınavlarının ilk oturumu Şht. Hüseyin Ruso Ortaokulu’nda saat 09.00’da başladı ve 50 dakika sürdü.

1.Oturum Yeterlik Sınavı’nın ardından 75 dakika sürecek olan II. Oturum Alan Bilgisi Sınavı ise saat 14.00’te başlayacak. Öğretmen sınavlarının sonuçları sınavların bitmesine müteakip http://www.khk.kamunet.net adresli web sayfasından yayınlanacak.

Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ve Genel Ortaöğretim Dairesi kadrosu altında münhal bulunan şu branşların sınavları ise 13 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek:

“Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni, Türkçe Öğretmeni, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni, Beden Eğitimi (Bayan) Öğretmeni, Kimya-Fen (İngilizce-Türkçe) Öğretmeni, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji  (Türkçe) Öğretmeni, Fizik-Fen Bilgisi (İngilizce-Türkçe)  Öğretmeni, Biyoloji-Fen Bilgisi (İngilizce-Türkçe) Öğretmeni, Coğrafya- Sosyal Bilgiler (İngilizce-Türkçe) Öğretmeni,   Coğrafya-Sosyal Bilgiler (Türkçe) Öğretmeni, Tarih-Sosyal Bilgiler (İngilizce-Türkçe) Öğretmeni, Tarih-Sosyal Bilgiler (Türkçe) Öğretmeni, Sosyal Bilgiler (Türkçe) Öğretmeni, İngilizce Öğretmeni, Matematik (İngilizce-Türkçe) Öğretmeni, Grafik ve Fotoğraf Öğretmeni, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni, Metal Teknolojisi Öğretmeni, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Öğretmeni, Fransızca Öğretmeni, Almanca Öğretmeni, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, Elektronik Öğretmeni, Giyim Üretim Teknolojisi Öğretmeni, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Öğretmeni, Yiyecek İçecek ve Konaklama Hizmetleri (Turizm) Öğretmeni, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alan Öğretmeni, Muhasebe ve Finansman Alan Öğretmeni, Görsel Sanatlar (Resim İş) Öğretmeni ve Müzik Öğretmeni.”

Öğretmen sınavları yine iki ayrı oturum şeklinde yapılacak. Adaylara hangi okul ve hangi salonda sınava girecekleri ilerleyen günlerde http://www.khk.kamunet.net web sayfasından duyurulacak.